21 yıl sonra ilk! Sevgi Uzun, Türk basketbol tarihine geçti

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın yıldızı Sevgi Uzun, WNBA takımlarından Dallas Wings'e transfer oldu. Tecrübeli oyuncu, WNBA'de boy gösterecek ikinci Türk oyuncu olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2024 19:55 GÜNCELLEME 23.02.2024 19:55 Basketbol
21 yıl sonra ilk! Sevgi Uzun, Türk basketbol tarihine geçti
21 yıl sonra ilk! Sevgi Uzun, Türk basketbol tarihine geçti

Kadınlar NBA (WNBA) takımlarından Dallas Wings, Fenerbahçe'nin oyun kurucusu Sevgi Uzun'u Transfer ettiğini açıkladı.

26 yaşındaki oyuncu, yazın yeni takımıyla boy gösterecek.

Dallas Wings'e imza atan Sevgi Uzun, Türk basketbol tarihine geçti. 2003 yılında Phoenix Mercury'de forma giyen Nevriye Yılmaz, WNBA'de oynayan ilk Türk oyuncu olmuştu. 21 yıl sonra Sevgi Uzun bunu başaran ikinci oyuncu oldu.

Fenerbahçe'den yapılan duyuruda, "Başarılı oyuncumuz Sevgi Uzun, 2024 yazında WNBA takımlarından Dallas Wings forması ile mücadele edecek. Sevgi, WNBA’de forma giyen ikinci Türk oyuncu ünvanının da sahibi olacak. WNBA’de ülkemizi ve Fenerbahçemizi temsil edecek Sevgi Uzun’a başarılar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR