Yunanistan'da İsrail tepkisi! "Haksızlığa uğradık"

Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR, basketbolda THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında dün evinde İsrail temsilcisi Maccabi Playtika'ya 91-87 mağlup olduğu maçta "siyasi nedenlerle haksızlığa uğradıkları" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 20:57 GÜNCELLEME 24.04.2024 20:57 Basketbol
Yunanistan'da İsrail tepkisi! "Haksızlığa uğradık"
Yunanistan'da İsrail tepkisi! "Haksızlığa uğradık"

Panathinaikos AKTOR, mücadelenin ardından sosyal paylaşım platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, dünkü mücadelede kendilerine karşı haksızlık yapıldığını savundu.

Açıklamada, "Dünyamızda Rusya, Ukrayna, Filistin, İsrail örneklerinde olduğu gibi bizleri üzen trajik olayların profesyonel basketbolu etkileyeceğine inanmak istemiyoruz ancak maalesef dünkü çarpıcı hakem hataları başka türlü düşünmemize izin vermiyor." ifadesi yer aldı.

Sporun siyasi amaçlarla asla kullanılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, basketbolun her zaman bu tür durumlardan uzak durması gerektiği de ifade edildi.

Açıklamada, Panathinaikos'un birçok devletten daha uzun 116 yıllık geçmişe sahip olduğuna işaret edilerek, "Buna gereken saygıyı gösterin." denildi.

Yunan basını, Panathinaikos AKTOR'un maçın arka planında siyasi gerekçelerin yer aldığına ve hakemlerin hatalı karar verdiğine inandığı yorumunu yaptı.

Türk başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR, THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında evinde İsrail temsilcisi Maccabi Playtika'ya 91-87 mağlup olmuştu. Bu sonuçla Maccabi Playtika, seride 1-0 öne geçmişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Orda bir Türk var
    Cevapla
  • Bucaklı 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail takımları neden Avrupa organizasyonlarında yer alır? Avrupa ile bağlantısı nedir?
    Cevapla
  • Çerkez 1 hafta önce Şikayet Et
    Azerbaycanın Avrupa ile ne bağlantısı var? Onlar da UEFA ve Avrupa şampiyonası elemelerine katılıyor
    Cevapla
  • Nuri er 1 hafta önce Şikayet Et
    Yeni mi aklınız başınıza geldi. Hani İsraili destekliyordunuz. Damarınıza basılınca nasıl da cıyaklıyorsunuz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR