Bebeğin yüzündeki sivilceler nasıl geçer? Sivilce (Milia) kurutma yöntemleri

Bebeklerde minik ve sivri uçlu çıkan sivilcelerin ortaya çıkış nedenini ve doğal yöntemlerle nasıl bu sivilceleri geçirebileceğinizi sizler için derledik. Bebeklerde cilt problemleri arasında görülebilen sivilcelerin yani Milia aknelerin tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde! İşte bebeklerde sivilce geçirme ve kurutma tedavisi...

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2019 12:46 GÜNCELLEME 15.04.2019 12:53 Bebek
Bebeğin yüzündeki sivilceler nasıl geçer? Sivilce (Milia) kurutma yöntemleri
Bebeğin yüzündeki sivilceler nasıl geçer? Sivilce (Milia) kurutma yöntemleri

Bebeklik döneminde yaygın olarak oluşan cilt problemlerden birisi de, daha çok erkeklerin yüzünde ergenlik dönemindekine benzer çıkan sivilcelerdir. Nadiren sırt tarafında da kendini gösterebilen bu sivilceler, her ne kadar zararsız olsa da anne ve babaların görmek istemediği bir şeydir. Yenidoğan sivilceye günlük hayatta 'Milia akne' ya da 'Süt granitleri' de denir. Alın, burun, yanaklar başı çekmekle beraber çeşitli bölgelerde yaygınlık gösterebilen bu sivilceler kırmızı ya da beyaz noktacıklar şeklinde belirir.

BEBEK BAKIMI ÜRÜNLERİNDE OLMAMASI GEREKEN 26 MADDEYİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BEBEKLERDE SİVİLCE NEDEN ÇIKAR?

bebeklerde sivilce nasıl geçer?

- Doğuma yakın günlerde, anne adayından bebeğe geçen hormonlar cilt üzerinde yağ bezlerini aktifleştirerek bebeğin gözeneklerini tıkıyor ve sivilce oluşturuyor.

- Anne ve babalarda ki yanlış bakım ürünü tercihi, bebeklerde yan etki yaparak sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Örneğin; cildin PH değerine uygun olmayan sabun, cildi kurutarak sivilce yapabilir.

- Anne ve bebekte kullanılan bazı ilaçlar sivilce oluşumu riskini arttırabilir. İlaçlar, emzirme döneminde süt yoluyla bebeğe geçer. 

YENİ DOĞAN BEBEĞİN BAKIMI NASIL YAPILMALI? DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

BEBEKLERDE SİVİLCELER NASIL GEÇER? SİVİLCELER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

bebeklerde sivilce neden çıkar?

1- Bebeklerin cildi biz yetişkinlere göre daha narin ve hassas olduğundan dolayı kullanılan bazı sabunlar, cilde sert gelerek sivilce yapabilir. Bu nedenle bebeğinizin cildini kurutmayan süt sabunları ile yıkayın.

2- Bebeğinizin yüzünü hiçbir zaman ıslak bırakmayın ve her zaman kuru tutmaya dikkat edin.

3- Sivilcelerini kaşıdıkça cilt zedeleneceğinden dolayı bebeğinizin yüzüyle oynamasını, ellerine takacağınız eldivenlerle önleyin.

BEBEĞİN SAĞLAK YA DA SOLAK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Bebeklerde milia (sivilce) tedavisi

4- Yetişkinlik döneminde kullanılması popüler olan bebek pudraları temas ettiği yeri anında kuruttuğu için cilde bir anda boca etmeyin, çok az kullanın.

5- Yağlı losyonları bebeğinizin cildine sürmeyin.

6- Emzirme dönemindeyseniz bebeğinize süt yoluyla geçebilecek yağlı ve baharatlı gıdaları tüketmeyin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR