Saraçoğlu kestanenin faydalarını anlattı! Kaç aylık bebek kestane yiyebilir? Kestane bebekte gaz yapar mı?

Kış aylarının olmazsa olmazı olan kestaneler hem sağlıklı hem lezzet verici olması nedeniyle herkes tarafından sevilerek yenen bir yiyecektir. Kestanenin saymakla bitmeyen bu faydalarından bebeklerinin de yararlanmasını isteyen annelerin bebeklerde kestane tüketiminde dikkat edecekleri bazı noktalar mevcut. Bebeklere kestane ne zaman verilir? 1 yaşından küçük bebeklerde kestane hangi sağlık sorunlarını gösterir? Bebeklere kestaneli muhallebi nasıl yapılır? Kestane bebeklerde alerji ya da gaz yapar mı? Bebeklere kestane balı verilebilir mi? Saraçoğlu'ndan kestanenin saymakla bitmeyen faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2019 14:30 GÜNCELLEME 15.12.2019 14:38 Bebek
Saraçoğlu kestanenin faydalarını anlattı! Kaç aylık bebek kestane yiyebilir? Kestane bebekte gaz yapar mı?
Saraçoğlu kestanenin faydalarını anlattı! Kaç aylık bebek kestane yiyebilir? Kestane bebekte gaz yapar mı?

Tadını damakta bırakan enfes lezzetlerden biri olan kestane, neredeyse herkesin en sevdiği yiyeceklerin başında gelir. Evde tavada ya da ocakta kolaylıkla pişirilebildiği gibi dışarıda hazır olarak da satılan kestaneler, doğru ve uygun tüketimi ile sağlığa fayda sağlamaktadır. Damak zevkine göre ister çiğ ister kavrulmuş olarak tüketilen kestane fazla miktarda yenildiği zaman bağırsaklarda birtakım sağlık problemlerine yol açabiliyor. Kabızlığı tetikleyerek rahatsızlık verici bir duruma sebep olabilen kestane kış mevsiminde oldukça sık tüketilen yiyecekler arasında yer alabiliyor. Yaz aylarına göre daha yavaş çalışmaya başlayan metabolizma, fazla miktarda yenen kestaneyi sindirmede sıkıntı oluşturabilir ve kolay yoldan kilo alımına yol açabilmektedir. Bu nedenle uzmanlar, günlük en fazla 100 gram kadar kestane yenebileceğini söylüyor. Peki biz yetişkinlerin severek tükettiği kestane bebeklere ve çocuklara yedirilebilir mi? Bebeklerde kestane tüketimi nasıl olmalı? Evde en sağlıklı kestane nasıl pişirilir? Kestanenin faydaları neler? İşte kestane tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

KESTANE BEBEKLERDE ALERJİ YAPAR MI? BEBEKLERDE KESTANE GAZ YAPAR MI?

Bebeklere kestane verilir mi

Yetişkinlik döneminde bile zaman zaman kabızlığa neden olan kestane, alerjik besin grubu içerisinde yer alır. 1 yaşından sonra doktor onayı ile bebeğe verilebilecek olan kestane tüketiminin dışında bir de ismini sıklıkla duyduğumuz kestane balı var. 1 yaşından küçük bebeklerde normal bal bile tüketilmemesi gerekirken kestane balını da elbette vermemek gerekir. 1 yaşından sonra suda kaynatılarak verilebilir.

Kestane tüketimi bazı bebeklerde gaz, ishal ve mide problemlerine yol açabilir, bu anlamda dikkatli olmakta fayda vardır.

TIKLA OKU: KESTANE KİLO ALDIRIR MI? GÜNDE 100 GRAM KESTANE YERSENİZ...

Kestanenin besin değerleri

KESTANE VE KESTANE BALI BEBEKLERE VERİLEBİLİR Mİ? KAÇ AYLIK BEBEK KESTANE YİYEBİLİR?

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz kestane tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta fazla tüketildiğinde bazı sağlık sorunları da peşinden getirebileceğidir. Yeterli miktarda tüketildiğinde faydası dokunan kestane yetişkinlerin haricinde bebeklere ve çocuklara verildiği zaman ishal ya da gaz problemleri görülebiliyor. Bu nedenle uzmanlar kestanenin alerjik besinler grubunda olduğunu belirterek, 1 yaşından küçük bebeklere kestanenin ve kestane balının yedirilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Faydalarından yararlanabilmek için 1 yaşının doldurulması gerektiğini savunan uzmanlar, kestaneyi suya atıp kaynattıktan sonra blenderdan geçirerek ya da çatalla ezerek bebeklere yedirilebileceğini vurguluyor.

Kestaneli muhallebi nasıl yapılır?

BEBEKLER İÇİN EVDE KESTANELİ MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

+1 YAŞ SONRASI İÇİN KESTANELİ MUHALLEBİ TARİFİ:

MALZEMELER:

200 gr. kestane
500 ml süt (yarım litre ya da 2 su bardağı)
500 ml.su (yarım litre ya da 2 su bardağı)
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı un (yulaf, pirinç vb. unlar olabilir)

ÜZERİNE:

Ceviz

YAPILIŞI:

Kestaneleri güzelce ayıkladıktan sonra soyulmuş kestaneleri su ve sütün içinde haşlayın. Kestanelerin piştiğinden emin olduktan sonra biraz ılık su ile karıştırarak pürüzsüz kıvam elde edin ve un ilave edin. Karıştırmaya devam edip muhallebi kıvamı elde ettikten sonra ocaktan alıp pekmez koyup blenderdan geçirin. Kaselere alıp soğumasını bekledikten sonra  dövülmüş ceviz ekleyip muhallebiyi hazır edin.

KESTANENİN FAYDALARI NELER? KESTANE NEDEN TÜKETİLMELİ?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kış aylarında severek yenen kestanede günlük tüketim miktarını aşmamak kaydı ile yemenin sağlık açısından olumlu etkileri olduğunu açıkladı. Damakta bıraktığı nefis tadıyla gönüllerde taht kuran kestanenin yaygın olarak bilinen faydaları şu şekildedir:

bebeklerde kestane ve kestane balı tüketimi

- B1, B2 ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kestane besleyici değerlere sahiptir.

- Stresli durumlarda tüketildiğinde pozitif bir ruh hali verir, sakinleştirir.

- Kansızlığa iyi gelerek kandaki dolaşımın artmasına yardımcı olur.

- Felç geçirme riskini epey oranda azaltır.

- Oluşabilecek mide problemlerinin önüne geçmede etkilidir.

- Vücudumuzdaki kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar.

- Kolesterol seviyesini dengede tutar.

KESTANE KABUĞUNU SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! KESTANE KABUĞUNUN FAYDALARI...

NOT: Kestane kabuğunu haşlayıp suyunu içerseniz faydalanabileceğiniz bir diğer olumlu etkiler ise şu şekildedir:

1- Kansızlık problemine iyi gelir, varisleri önler. 2- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 3-  Ateş düşürücü özelliği vardır. 4- İştahı olmayan çocuklara kestane kabuğunu püre haline getirip bal ilave edilmiş şekilde verebilirsiniz (+1 yaş) 5- Saçların daha canlı görünmesini sağlayarak saç sağlığını korur.

EVDE KESTANE NASIL YAPILIR? SAĞLIKLI KESTANE TARİFİ:

AT KESTANESİ NE İŞE YARAR? AT KESTANESİNİN YARARLARI:

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR