Bebeklerin saçları kazıtılınca daha gür çıkar mı?

Gündelik yaşantı içerisinde dilden dile dolaşan ama doğruluğunun olup olmadığı bilinmeyen saç kazıtmanın gürleştirdiğine dair söylemler, bir çok aileyi bebeklerinin saçlarını sıfıra vurdurmaya itebiliyor. Kazıtma işleminin gerçekten denildiği kadar gürleştirip gürleştirmediğini haberimizden öğrenebilirsiniz! Bebeklerde saç kazıtma durumu ile ilgili bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2019 14:52 GÜNCELLEME 15.05.2019 15:02 Bebek
Bebeklerin saçları kazıtılınca daha gür çıkar mı?
Bebeklerin saçları kazıtılınca daha gür çıkar mı?

Bebeklerin her hali ne kadar sevimli olursa olsun bazı kişiler kıvır kıvır bir saç modelini daha çok beğenirken bazıları sırma gibi dümdüz olmasını ister. Fiziksel özellikleri anne karnında iken beliren bebeğin saçları, doğum sonrasında beklenenden daha az ise ilerleyen zamanlarda daha gür çıkması için saç kazıtma yöntemine gidilebilir. Halk arasında saç kazıtmanın, olan saçları ya da çıkacak olan bebek saçların daha gürleştirdiğine dair bazı inanışlar vardır. Halbuki bebeğin saçlı ya da saçsız doğmasındaki en büyük etken, anne karnındaki kafasının duruş pozisyonuyla ilgilidir. Doğum sonrasında saç fotikülleri hemen uyarılamayacağından dolayı hemen uzama göstermez.

BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL HIZLI UZATILIR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

bebeklerin saçı kazıtılınca gürleşir mi

Bu durumda ebeveynler paniğe kapılarak, bebeklerinin saçlarını kazıtmak isteyebilir. Saçların kazıtılması halinde kıl köklerinin çabuk uzadığı düşünülse de bunun kazıtma ile bir ilgisi yoktur.

bebeklerin saçlarını kazıtmak

Uzmanlar, kazıtma durumunun saçları gür çıkardığının düşünülmesinin sebebini, farklı boylarda olan saçların aynı anda uzamasına bağlıyor. Ayrıca bebeğin yeni çıkan saçları genelde koyu olur ve bu da göz aldanması ile saçların daha gür çıktığının zannedilmesine neden olur.

SAÇ GÜRLEŞTİRMEDE ALOE VERA MUCİZESİ...

bebeklerde saç gürleştirme

Aloe Vera bitkisinin cilt bakımından tutun saç sağlığına kadar olan faydaları saymakla bitmez. Günümüz piyasasında kozmetik ürünleri olarak satılan pek çok ürünün içerisinde Aloe Vera olduğunu görüyoruz. Bitkinin içerisindeki yaprakları boyuna doğru kesip içinden jelini çıkarın. Su ile karıştırdıktan sonra saç derisine masaj uygulayın. Düzenli olarak yapıldığı zaman saçlardaki değişimi göreceksiniz...

YORUMLAR 3
  • Şenol 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni doğan bebeğin saçını kazıtmak ve tabii ağırlığınca altını fakir fukaraya sadaka vermek sünnettir. Bebeklerin saçını kazıma daha çok bu sebeple toplumumuzda yaygındır.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçın ağırlığından ne olacak kardeşim. Bebeğin ağırlığı dersen o zamanda işimiz var. Ne bu şehzade mi?
    Cevapla
  • madenci 5 yıl önce Şikayet Et
    agziniza sağlık. sunnet ve gozlerinin ve zekasinin keskin olusuna faydalidir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR