Anne sütü sarılığı neden olur?

Yenidoğan sarılığı ile aynı belirtileri gösteren anne sütü sarılığının ne demek olduğunu ve nasıl anlaşıldığını sizler için araştırdık. İşte anne sütü sarılığı hakkında bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2018 09:40 GÜNCELLEME 13.11.2018 17:06 Bebek
Anne sütü sarılığı neden olur?
Anne sütü sarılığı neden olur?

Doğum yapan annelerin sütündeki bazı maddelerin fazlalığı veya eksikliği sonucu ortaya çıkan sarılık çeşitleri 'Anne sütü sarılığı' olarak adlandırılıyor. 2 farklı zaman diliminde görülebilen bu durum erken ve geç olmak üzere birbirinden ayrılır.

ERKEN ANNE SÜTÜ SARILIĞI

Anne sütü eksikliğinde ortaya çıkan bu sarılık, bebeğin yeterli beslenmemesiyle ilgilidir. Bebeğin bağırsak hareketlerinin az çalışmasından dolayı bilirubin vücutta temizlenemez ve kana karışır. Bunun sonucunda da anne sütü sarılığı görülür.

GEÇ ANNE SÜTÜ SARILIĞI

Bilirubin maddesi vücut dışına çıkmadığında kana karışarak sarılığa neden olur. Geç anne sütü sarılığı bebek dünyaya geldikten sonraki ilk haftada görülebilir ve ikinci haftada en yüksek seviyelere ulaşabilir.

ANNE SÜTÜ SARILIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Yeni doğan sarılığı ile aynı belirtileri gösteren anne sütü sarılığında ilk önce yüz, sonra vücut ve göz beyazının sararması görülür. Vücutta dokunulan yerin sararması, halsizlik ve gözleri açamama gibi rahatsızlıklar sarılığı ele verir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR