Bebeklerde el ve ayak izi heykeli nasıl yapılır?

En özel anlarınıza seneler sonra bakıp gülümseyebilmek için bebeğinizin el ve ayak izini çıkartıp kalıp haline getirebilirsiniz. Minik el ve ayaklarını ömür boyu sabitleyebileceğiniz heykelin yapımı ise şöyle:

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2018 08:29 GÜNCELLEME 15.05.2019 10:31 Bebek
Bebeklerde el ve ayak izi heykeli nasıl yapılır?
Bebeklerde el ve ayak izi heykeli nasıl yapılır?

Minicik elleri ve ayakları ile bir anda hayatınızın merkezinde yer alan bebeğinizin bu zamanlarını bir daha geri getiremeyeceğiniz için şimdiden güzel anılar biriktirmeye ne dersiniz? Dışarıda para vermeden kendinizin rahatlıkla uygulayabileceği heykel yapım yöntemi ile güzel bir hatıra oluşturabilirsiniz.

İşte bebeklerde el ve ayak izi baskısı çıkarmanın yöntemi...

MALZEMELER

1 çay fincanı tuz
1 çay fincanı un
Yarım fincan su
Bebek yağı

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde tuz, un ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Bebeğinizin ayağının girebileceği yuvarlak veya oval kabın dibine streç film veya naylon yerleştirin. Gerekirse bir spatuladan yardım alarak hamurum dümdüz şekilde yayın.

Bebeğinizin ayak tabanını bebe yağı ile yağlayın tabanında hamur olan tabağı dikkatlice bebeğinizin ayağına bastırın. Bebeğinizin hareketsiz olduğu uyku sırasında ayağını tutup hamura hafifçe bastırın. Hamuru kalıptan çıkartın ve güneşte kurutun. Görüntüsü biraz donmuş plaj kumuna benzeyecek isterseniz boyayabilirsiniz. 

NOT: Bebek için herhangi bir zarar vermese de her ihtimale karşılık uzman onayı almadan denemeyiniz :)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR