Bebek gazı en kolay nasıl çıkarılır? Gaz çıkarmanın püf noktaları

Bebeklerin başına sıklıkla gelebilen gaz sorunu, anne ve baba tarafından gerektiği gibi halledilmezse ağlama krizlerinin uzun sürmesine neden olabilir. Bebeği rahatlatmak ve ağlamasını dindirmek için doğru bir şekilde gaz çıkartarak bebeğinizi yatıştırabilirsiniz. Yeni doğan bebeklerde en kolay gaz çıkarma yöntemlerini ise sizler için araştırdık. Peki, bebeklerde gaz nasıl çıkartılır? Gazın tamamen geçmesi için ne yapılmalı? Bebeklerde neden gaz olur? İşte 3 dakikada gaz çıkartmanın püf noktası...

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2019 08:04 GÜNCELLEME 20.05.2019 11:29 Bebek
Bebek gazı en kolay nasıl çıkarılır? Gaz çıkarmanın püf noktaları
Bebek gazı en kolay nasıl çıkarılır? Gaz çıkarmanın püf noktaları

Yeni doğan bebeklerde sıklıkla yaşanan sorunlardan bir tanesi de beslenme sonrası oluşan gaz sancılarıdır. Bebeğiniz hastaneden eve taburcu edildiği zaman artık her şeyiyle kontrol sizde demektir. Yanlış bir tutum sergilememek ve bebek bakımına dair bilinçli olmak anne ve babaların büyük ölçüde rahat olmalarını sağlayacaktır. Eve yeni bir üyenin katılması ile beraber tamamen değişen düzende anne ve babanın bu ortama ayak uydurabilmesi önemli bir konudur. Bebeğinizin sağlık kontrollerinde bir sorun çıkmadıysa ama evdeyken özellikle de beslenme sonrasında ağlama nöbetlerine giriyorsa nedensizmiş gibi görünen bu krizlerin sebebi gaz olabilir!

Bebeğin memeyi tam kavrayamaması sonucunda hava yutması veya annenin tükettiği gazlı besinlerin süt yoluyla bebeğe geçmesi gaz sancılarının görülmesinde birinci etkendir.

GAZ ÇIKARMANIN 3 HAREKET İLE PÜF NOKTASI

Anneler bebeklerini emzirmeden önce bebeklerinin burnunun tıkalı olup olmadığına bakmalıdır. Eğer burun tıkanıksa, emerken zorlanacağı için hava yutacak ve bu gaz olarak bebeğe geri dönecektir.

Dolayısıyla bebeğin burnunun tıkanıklığının açık olması önemlidir. Gayet düzgün bir şekilde bebeğinizi emzirdikten sonra kucağınıza alın ve sırtı karşıya bakacak pozisyonda tutun.

Gaz yukarıda olacağı için koltuk altının üst kısmından parmak uçlarınızla yana doğru birkaç kere açılma hareketi yapın. İkinci hareket olarak da parmak uçlarını sırt bölgesinde tak tak tak şeklinde gezdirip gazı dağıtın.

Üçüncü harekette parmaklarınız bitişik bir şekilde aşağıdan yukarı doğru kademe kademe yukarı vurun.

Son harekette ise aşağıdan yukarı doğru hafif bastırarak vücudunu sıvazlayın. Eğer buna rağmen yinede gaz çıkmadıysa bu defa yukarıdan aşağı doğru gaz çıkarmayı deneyin.

EMZİREN ANNELERDE GAZ YAPAN BESİNLER NELER?

emziren anneler ne yememeli

Bazen anneler bebeklerini doğru emzirseler bile gün içerisinde tükettiği gıdalar süt yoluyla bebeğe geçip gaz yapabilir. Bebekte gaz sancısının oluşmaması için beslenmeye son derece dikkat edilmelidir.

Bu nedenle kurubaklagil, gazlı içecek, salatalık, erik, mandalina ve portakal gibi yiyecekler gaz oluşumuna sebep olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli bir diğer nokta da soğuk bir şey yiyip içilmemesi gerektiğidir. Yoksa bebekte ciddi anlamda gaz sıkıntısı olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR