Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?

Yeni doğum yapmış bir yakınınızı ziyaret etmeye giderken bebeğine hediye olarak götürebileceğiniz en işe yarar alternatifi sizler için sunduk. Günümüze bakıldığında bebek ihtiyaçları arasında en çok kullanılan malzemelerden bir tanesi de bezlerdir. Bizde güzel bir bez pasta paketi hazırlamak için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık. İşte bebekler için en çok işe yarayan hediye seti...

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2019 08:10 GÜNCELLEME 19.03.2019 08:11 Bebek
Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?
Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?

Yakın zamanda çocuk sahibi olacak olan çiftlerin masrafları eskiye nazaran biraz daha artacağı için siz yakınları olarak onlara yardımcı olabilirsiniz. Yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçları arasında olup en çok kullanacağı şeylerden birisi de bebek bezleridir. Çabuk büyüyüp boy atacakları için kıyafetlerin bile o kadar çok alınmaması gerektiğini belirten tecrübeli anneler, en çok ihtiyaç duyulan şeyin bebek bezi olduğunun kanaatine varıyor.

bebek bezleri

Sizinde çevrenizde yakında doğum yapacak biri varsa, fuzuli ve abartılı ürünler almak yerine ihtiyacını görecek bez pasta hediye edebilirsiniz. Peki bebekler için bez pasta nasıl yapılır?

BEBEK BEZİNDEN PASTA MODELLERİ

bez pasta modelleri

LAZIM OLAN MALZEMELER:

- 1-2 paket yenidoğan bebek bezi

- En az 1 metre kurdele. (Kızlar için pembe, erkekler için mavi)

- Yine bebeğin cinsiyetine göre mavi ya da pembe tül

- Zemin için kalın karton

- İç tarafı için 1 tane kağıt havlu rulosu

- Bezi tutturmak için kalın lastik

bez pasta çeşitleri

YAPILIŞI:

Piramit şeklini vereceğiniz bez pastanın düzenli durması için kullanacağınız bez sayısını hesaplamanız gerekiyor. Zemine koyulacak olan bezlerin çapı kadar kartondan daire çizin.

Kartonun ortasına kağıt havlu rulosunu dik pozisyonda yapıştırın. Bezleri rulo etrafına çevreleyerek piramit yapın.

Kata göre taban ve rulo keserek tek bir taban halinde bez pastanızı tamamlayabilirsiniz. Bezleri yuvarlak sarıp lastikle tutturun. Sıra sıra dizdikten sonra büyük lastikle sağlamlaştırın.

Kurdele ile katlardaki bezleri sarıp, son işlem olarak tül geçirin. Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. İster oyuncaklarla ister fiyonklar, ponponlar, çubuklarla...

Yenidoğan bebeklere alınabilecek diğer hediye seçenekleri için tıklayın

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR