Bebekler için doğru emzik nasıl seçilir? Damaklı mı, damaksız mı? En iyi emzik modelleri çeşidi

Emzik kullanımıyla ilgili annelerin en çok merak ettiği ve araştırdığı konuları sizler ve bebekleriniz için mercek altına aldık. Yeni doğan bebeğe hangi emzik verilmeli? Hangi emzik daha iyi? Bebeklere emzik seçerken nelere dikkat edilmeli? Bebekler için damaklı mı yoksa damaksız emzik mi daha sağlıklı? Kauçuk emzik mi silikonlu emzik mi kullanılmalı? İşte ürün karşılaştırmalı ideal emzik özellikleri ve seçimi...

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 12:43 GÜNCELLEME 29.04.2020 12:47 Bebek
Bebekler için doğru emzik nasıl seçilir? Damaklı mı, damaksız mı? En iyi emzik modelleri çeşidi
Bebekler için doğru emzik nasıl seçilir? Damaklı mı, damaksız mı? En iyi emzik modelleri çeşidi

Yeni doğan bebeklerin 'emme güdüsü' ihtiyacına karşılık üretilen emzikler, onlar için yatıştırıcı bir görev görse de aileler, bunun alışkanlığa dönme ihtimalinden dolayı tedirgin olurlar. Uzmanların bazıları özellikle de prematürelerde (emme alışkanlığını kazanmaları için) emzik önerse de, bazıları genel anlamda sakıncalı olabileceğini söylüyor. Hangi emzik modelinin bebeği için daha iyi olacağını bilemeyen anne ve babalar, farkında olmadan diş ve damak yapısında bozukluklara neden olabilir. Yanlış emzik seçiminde ortaya çıkan diş ve damak yapısındaki bozukluklardan korunmak için bebeğe uygun olan doğru emziği seçmek önemlidir. Annelerin emzik seçimiyle ilgili en çok kafalarına takılan soruları cevaplarıyla birlikte sizler için derledik. Peki emzik modelleri ve kullanımları neler? Bebeklerde emzik seçiminde nelere dikkat edilmeli? En iyi emzik modelleri çeşitleri...

BEBEKLERDE HANGİ TÜR EMZİK MODELLERİ KULLANILMALI?

Halk arasında ilk 1 yaş olarak düşünülse de gerçekte ilk 40 gün içerisindeki bebekler 'yeni doğan' olarak nitelendirilir. Yeni doğan için emzik kullanımına karar veren anne ve babaların ideal seçimi  'damaklı emzikler'den yana olmalıdır. Yapısı itibariyle ortodontik olan bu emzikler, ağzın yapısını bozmayarak bebeğin emme hareketine uyumlu gider.

En iyi emzik modelleri! Bebeklerde emzik seçimi

'Kiraz uçlu emzikler', anne meme ucundan esinlenerek bebeklerin yabancılık çekmeyeceği nitelikte tasarlanmıştır. Emme ihtiyacını fazlasıyla karşılayan kiraz uçlu emziklerin bebekler için herhangi bir yan etkisinin olduğu bilinmemektedir. Ayrıca, silikon olduğu için oldukça da dayanıklıdır. 'Kauçuk emzik', bebekten bebeğe göre değişebilen diş çıkarma döneminde kaşınmadan dolayı ısırma eğilimine sık rastlanmaktadır. Doğal madde olan kauçuk, diş darbelerine göre daha sağlam olduğu için diş çıkarma dönemindeki bebekler için tavsiye edilmektedir.

Ancak, suyu içine kolay çektiği için çabuk bozulabilir ve daha sık değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. 'Silikon emzikler',  kiraz uçlu emzik modellerine benzediğinden dolayı görünümü meme ucu formundadır. 1 yaş öncesi için tavsiye edilen bu emzik türlerini bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz, yapışkanlık göstermez. 'Damaksız emzik', düz olması nedeniyle yine 1 yaş öncesi için önerilen emzik modelleri arasındadır.

DAMAKLI EMZİK NASIL OLUR? DAMAKLI EMZİK Mİ DAMAKSIZ EMZİK Mİ?

damaklı mı damaksız mı

Meme ucunu anımsattığından dolayı bebeğin daha rahat kullandığı damaksız emzikler, 1 yaşından sonra kullanılırsa damağa baskı uygular ve bu da öndeki üst dişlerin yapısını bozabilmektedir. Emme sorunu yaşayan bebekler için uygundur özellikle de prematüreler kesinlikle damaksız kullanmalıdır.

Damaklı emzikler, elips modelli olup yukarı doğru kıvrık olduğundan 2-3 yaşına kadar bile kullanılabilir. Özellikle de gece uykusunda damaklı emzik işinize daha çok yarayacaktır.

silikon mu kauçuk mu

SİLİKON MU, KAUÇUK MU? KAUÇUK EMZİK İLE SİLİKON EMZİK ÖZELLİKLERİ

Kauçuk emziklere göre daha sağlam ve kolay temizlenen silikon emzikler, diş çıkarmayan bebekler için uygun değildir. Diş çıkaran bebekler ısırma eğiliminde oldukları için kauçuk daha uygundur.

emziği reçele batırmak zararlı mı

EMZİĞİN ŞEKERE BATIRILMASI ZARARLI MI? EMZİĞİ ŞEKERE BATIRIRSANIZ...

Annelerin genellikle emzik emme alışkanlığını bıraktırmak için emziğe baharatlı yiyecekler sürmesi ya da şeker ve reçel gibi besinlere batırması çok yanlış bir tutumdur. Bu şekilde davranarak bebeğinizin diş minelerinde hasar bırakabilir ya da çürük oluşumuna neden olabilirsiniz.

Özetle: Prematüre bebekler için damaksız, diş çıkarma döneminde olanlar için kauçuk, 1 yaşından büyükler için damaklı emziklerin tercih edilmesi önerilir.

emzik alırken nelere dikkat edilmeli

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR