Polisten Beşiktaşlılara ırkçı taciz itirafı!

Belçikalı polis şefi, Brugge-Beşiktaş maçında ev sahibi ekibin taraftarlarının Türk taraflara ırkçı tacizde bulunduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2015 17:50 GÜNCELLEME 02.03.2016 02:52 Beşiktaş
Polisten Beşiktaşlılara ırkçı taciz itirafı!
Polisten Beşiktaşlılara ırkçı taciz itirafı!

Beşiktaş karşısına 'Irkçılığa hayır' yazılı formayla çıkan Brugge, bu işi yüzüne gözüne bulaştırdı. UEFA'nın aynı adlı kampanyasına destek vermek amacıyla 'No to Racism' sloganını kullanan ve formasına reklam almayan mavi-siyahlılara UEFA Başkanı Michel Platini övgü yağdırmış ve Belçika ekibini tebrik etmişti.

Ancak Beşiktaş maçında Brugge taraftarının tam tersi bir tutum içinde olduğu ortaya çıktı. Belçikalı güvenlik birimleri Avrupa Ligi buluşmasında Belçika ekibinin taraftarlarının ırkçı ve ayrımcı hakaretlerde bulunduğunu açıkladılar.
 
Brugge polis şefi Dirk Van Nuffel , Het Nieuwsblad gazetesine yaptığı açıklamada taraftarların davranışlarından tiksinti duyduğunu söyledi, "Brugge maça ırkçılık karşıtı bir sloganla çıktı. Ancak bu söylemi pratiğe geçirmeleri gerekiyor. Maçtan sonra iki takım taraftarları arasında olay çıktı. Burada Brugge taraftarı karşı tarafa ırkçı hakaretlerde bulundu. Arabaları durdurup içlerinde Türk olup olmadığına bakıyorlardı. Bir çok araca hasar verdiler. Daha çok ayrıntı var ama anlatmak istemiyorum. Ayrıca maç günü siyahi insanlara da tacizde bulunuldu" dedi. 

KAYNAK : Onur Dinçer - Milliyet
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR