Ahmet Nur Çebi'den bomba açıklamalar! 'İcra memurlarıyla kavga ettik'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi siyah beyazlı kulübün gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2020 13:20 GÜNCELLEME 31.05.2020 13:21 Beşiktaş
Ahmet Nur Çebi'den bomba açıklamalar! 'İcra memurlarıyla kavga ettik'
Ahmet Nur Çebi'den bomba açıklamalar! 'İcra memurlarıyla kavga ettik'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün resmi youtube kanalına konuştu. Siyah beyazlı yönetimin icraatlarını aktaran Ahmet Nur Çebi, kulübün mali durumundan transfere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 

 

Ahmet Nur Çebi'den Beşiktaş açıklamaları şu şekilde;

10 yılın incelenmesi sözünü, koronavirüs nedeniyle birkaç ay ertelemek zorunda kaldık. Öünümüzdeki Ağustos ayında yapmayı planladığımzı Genel Kurul'da raporlar, Beşiktaş camiasına sunulacaktır. Borcun 3.3 Milyar TL olduğunu açıklamıştık. 2023 senesinde borç 4.1 Milyar TL'yi aşacaktır. Veeceğimiz bu mücadeleyle borcu bu rakama çıkarmamak için çalışacağız.

 

 

AYDA 25 MİLYON TL AÇIK

Kulübün geliri 600 Milyon TL, gider 900 Milyon TL. Yılda 300 Milyon TL açık veriyor. Ayda 25 Milyon TL açıkla devam ediyoruz.

KULÜBÜ AYAKTA TUTTUK

7 aylık süreçte 380 Milyon TL kaynak yarattık. Bankalara gelen tüm gelirlerin dışında bu kaynakları yarattık. Bankalarla yapılan kredi sözleşmesi nedeniyle tüm gelirlerimiz bankalara gitmektedir. Bulabildiğimiz 380 Milyon TL ile kulübü ayakta tuttuk. Eski yönetim döneminden kalan üç-dört ay geriden gelen personel maaş ödemelerinin ancak bir ayını kapatmış bulunuyoruz. Çalışanlarımıza bu konuda bizlere göstermiş oldukları anlayış nedeniyle candan teşekkür ediyorum.

İCRA MEMURLARIYLA KAVGA ETTİK

Bankalar Birliği ile yaptığımız sözleşmeyi değiştirmek için görüşüyoruz. 190 dava devam ediyor. 225 tane icra takibi var. Geldiğimiz günden bu yana 61 haciz için kapı önünde icra memurlarıyla kavga ettik.

SALGINDA 166 MİLYON KAYBETTİK

Koronavirüs sürecinde 2,5 ayda 166 Milyon TL gelirimizden mahrum kaldık. Önümüzdeki süreçte seyircisiz oynamaktan ve sponsorluk gelirlerinden mahrum kalma ihtimalinden kaynaklanacak kaybımızın %70 civarında olmasını beklemekteyiz.

AMATÖRLER MALİ YÜK GETİRMEMELİ

Personelden yılda 9-10 Milyon TL'lik tasarruf sağladık. Amatörlerle ilgili altyapıdan sporcular yetiştirilemedi. Amatörlerde 80 Milyon TL faiz yükü getiren bir anlayış var, buna çare arıyoruz. Formamızı giyen amatörlerden kopmak istemiyoruz. 12 yılda amatörler 1 Milyar TL borca neden olmuştur. Amatörler kendi sporcularını kendileri çıkarmalıdır ve mali yük getirmemelidir. Bunun için uğraşıyoruz.

BÜTÇEYİ DÜŞÜRDÜK AMA BAŞARDIK

Basketbolda transfer cezasına neden olan 28 Milyon TL'lik yük vardı. 19-20 Milyon TL olan bütçeyi 9-10 Milyon TL'ye indirdik. 20 Milyon TL bütçesi olan takım 13. sıradaydı, bütçeyi düşürdük ama 8. sıraya kadar çıktık. Amatörde vermek istediğimiz mesaj bu.

UEFA ENGELİNİ KALDIRDIK

Ekim ayının sonunda 120 milyon TL ödeme yapılarak Beşiktaş'ın Avrupa'ya gitmesindeki engel şimdilik kaldırılmıştır. Ödemenin Eylül ayında olması gerekirken, eski yönetimin bunu seçim sonrasına ertelemesi çok ilginç bir durumdur.

AHMET NUR ÇEBİ'DEN BEKO MÜJDESİ

Ahmet Nur Çebi, "Nostaljik bir sponsorumuzla çok yakında yeniden buluşacağız." açıklamasıyla Beşiktaş için çıkan Beko iddialarını doğrulamış oldu. Beşiktaş ile Beko arasında 2 yıllık sponsorluk anlaşmasının yapılması bekleniyor.

"YENİ BİR BEŞİKTAŞ YARATACAĞIZ"

"Hocamızla beraber altyapıdan gelecek çocuklara önem vereceğiz. Scout ekibimizle altyapımızın dışından da bulacağımız kabiliyetli, genç, terbiyeli futbolcularla yeni bir Beşiktaş yaratacağız. Bu konuda tereddüt etmiyoruz. Futbolcularımızdan pandemi sürecinin yarattığı sıkıntılar konusunda destek istedik. Yeni dönemdeki bütçemizin daha makul olması adına, onlarla yola devam etme isteğimizle beraber görüşmelerimizi yapacağımızı ilettik. Her birine inancım sonsuz."

"HASİC'İ TAKIMDA DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ"

"Ajdin Hasic, şu anda Ümraniyespor'da kiralık olarak oynuyor. En kısa zamanda kendisini A takımımızda değerlendirmek istiyoruz. Hasic'i sportif başarıda destek ve ekonomik olarak bize fayda sağlayabilecek bir sporcu olarak görüyoruz. Acele transfer olmamalı, pazarlıklar çok sağlıklı yapılmalı. 2 milyon Euro'ya atılan imzaya rağmen, Hasic'in ve ailesinin bize destek vermesi, kendileriyle günlerce pazarlık yaparak bu bedeli 1 milyon Euro'ya çekmiş olmamızın da çok önemli olduğu hususunu dikkatinize sunuyorum."

DEDİKODULARA İNANMAYIN

Yönetim olarak anlaşamadığımız ve sürekli görevi bırakacağımız söyleniyor. Bunu neden yaptıklarını anlamıyorum. Bunlara gerek yok, seçim zamanı gelir ve isteyen aday olur. Sokaklarda bu yönetimi yıpratmak için konuşulan dedikodulara inanmayın. Beşiktaş için yapılan tartışmalar, bu camiaya kazandırır. Biz kavga etmiyoruz, Beşiktaş için mücadele ediyoruz. Borç 3 Milyar TL'ye yaklaşmışken, geçen sene 16,5 milyon euro bonservis bedelleri verildi. Maaşlarıyla 30 milyon euroya gelen rakamların altına imza atıldı.

SONUÇ ALAMADIK

Fenerbahçe maçında VAR olayı yaşadık. TFF'ye başvuru yaptık ama beklentilerimiz karşılanmadı. Göztepe maçında kural hatası olduğunu belirttik, hakemin ifadelerindeki çelişkilerinin değerlendirilmesi için başvuru yaptık ama sonuç alamadık.

ŞAMPİYONLUK İÇİN BAŞVURDUK

Mesut Bakkal Bey'in şifadeleriyle belirtmiş olduğu 1986-1987 sezonu için Beşiktaş'ın şampiyon ilan edilmesi ve kupasının verilmesi için başvuru yaptık. TFF'nin en kısa zamanda cevap vermesini arzu ediyoruz.

DESTEK VERİRSENİZ UÇURACAĞIZ

Ekonomiyi anlatmaktan geri adım atmayacağım. İçinde bulunduğumuz durumu ailemize anlatacağız. Bize destek verirseniz, Beşiktaş'ı uçuracağız. Yalnız başımıza bu yolda yürürken zorlanırız.

KAMPANYA YENİDEN BAŞLAYACAK

Bağış kampanyamız koronavirüs nedeniyle ertelendi. Haziran'dan sonra normal sürece geçeceğimizi düşünüyorum. Lig maçları seyircisiz oynanacak. Bu süreç içerisinde kampanyayı başlatacağız. Vereceğiniz detsek ile zorlukları aşacağız. Vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederim. Yeniden sarılacağımız günler yakın. Sabrın sonu selamettir. Birlik ve beraberlikle başarılı olalım.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    başkan olarak seçilmeseydin ozmn tabloyu bilerek geldin bizim siyasılerde böyle dolu vaatte bulunur sonra basa gelince kasa boş der iş yapmazlar aynı tiyatro 100 senedir aynııı
    Cevapla
  • ali akal 3 yıl önce Şikayet Et
    kimseue bo faydasi olmayip hep zarra eden kulupler kapansin
    Cevapla
  • barış 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide başkan onca sene amatörde futbol oynadım iyi oynadığımız halde göndermeyen futbolcuların önünü kesen klüpleri komple kapatın hiç yoktansa alt yapılarda ki gençler buralarda sürünmesin
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz utanman olsa mahkemeden satın aldığın şamp geri verirsin. Bide üstüne q tane daha istiyorsun. Sen önce şikeyle aldığın kupayı napıcan onu söyle.
    Cevapla
  • szr 3 yıl önce Şikayet Et
    şikesporlusun galiba
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkan dediğin icraat yapar. İcraat sıfır. Şimdi eleştirdiği eski başkan için ne dediyse kendi için de geçerlidir. Borcu nereden nereye çıkarmıştır? hemde 1 yıl olmadan!!! eleştirdiği kişi 7 sene başkanlık yaptı. Aynı gözlükle eleştirse başkanın hemen istifa etmesi gerekir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR