Sergen Yalçın'dan gündeme dair açıklamalar

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Haber Global'de gündemdeki birçok konuyla ilgili konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2020 20:56 GÜNCELLEME 17.11.2020 21:53 Beşiktaş
Sergen Yalçın'dan gündeme dair açıklamalar
Sergen Yalçın'dan gündeme dair açıklamalar

Sergen Yalçın'ın Haber Global kanalında Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Sergen Yalçın'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Koronadan sonra oyun da bozuldu"

 

 

Seyircisiz oynamak çok zor. Büyük camialar yıllardır seyircili oynamaya alışmış. Bizi, oyuncuları herkesi etkiliyor. Motivasyonu da bozuyor. Oyun da bozuluyor. Daha agresif oynayamıyorsun. Seyircinin arkadan itmesi olmuyor. 

"10 kişiyle idman yapıyoruz"

Ben de geçirdim, oyuncu arkadaşlar da geçirdi. Herkes geçiriyor bu hastalığı... 10 kişiyle idman yapıyoruz. 

"Hükmen mağlubiyet sağlıklı değil"

Koronadan dolayı hükmen mağlubiyet olursa ligin bir anlamı kalmayacak tabii ki. Herkesin ciddi şekilde etkileneceğini ve sağlık bir karar olmayacağını düşünüyorum. Küme düşme potası ve şampiyonluk yarışı ciddi şekilde etkilenir. 

" Bizim maçlar saat 7'de başlıyor. İlk yarıyı oynayıp bırakacağız galiba!"

Savunma hattımız neredeyse tamamen yok. Artık takım tablosonun yanına korona tablosu da yapıyoruz. Normal bir hayat yaşanmayan bu dönemde bunlar çok da sıkıntılı durumlar değil. Herkesin kadrosu yeterli. Sokağa çıkma yasağı saat 8'de başlıyor. Bizim maçlar saat 7'de başlıyor. İlk yarıyı oynayıp bırakacağız galiba'.

İmza töreninde 30 bin kişi olunca ne kadar ciddi bir durum olduğunu anladım. 

"Sen biliyorsun da ben bilmiyor muyum!"

İlk geldiğimiz zaman 'Neden hazırlık maçı oynamadı?' dediler. Yani sen oradan, oturduğun koltuktan bunu soruyorsun. Benim aklıma gelmiyor mu? 3-4 antrenmanla biz PAOK karşısına çıktı. Hazırlanamadık. Aylardır maç oynamayan oyuncular vardı, hastalık yaşayanlar vardı. Bunlar belki bahaneler ama ciddi bahaneler. Bunları aşma konusunda çok problem yaşadık ve bu durum bizi çok geriye attı. 

"Yetenekli oyuncuyu durduramazsın. Kendimden biliyorum!"

PAOK'a yenilince 'Köy takımına elendiler' dediler. Bu çok ayıp. PAOK zaten köy takımı falan değildi. Bizden çok daha hazır takımdı. Bizden sonra kimlerle nasıl oynadılar gördük. Sen istediğin oyuncuya önlem al, karşı taraf yetenekliyse bu önlemler zayıf kalır. Kendimden biliyorum!

"Başkan bize çok yardımcı oluyor"

Şu anda büyük takımda hocalık yaptığımı hissedemiyorum çünkü ortam yok. Zaten zor durum olduğunu bilerek geldim ama korona var, Federasyon var, ekonomi var. En azından korona olmasaydı çok farklı bir Beşiktaş olabilirdi. Bunu hissetmemiz için statta o ortamın olması lazım. Şu an normal bir hayat yaşanmıyor. Tabii ki başkanla ve yönetimle sorunalr yaşıyoruz. Herkes yaşıyor. Önemli olan bunları çözmek. Karşı tarafın yaptıklarını beğenmeyebilirsin de ama çözüm bulabiliyor musun? Önemli olan o. Başkan bize o konuda çok yardımcı oluyor. 

"Yönetimin de işi zor"

Bazı oyuncularla sorunlar yaşıyorsunuz. Ben yönetime şunu alalım diyorum, kulüp tarafı 'öbürü daha ekonomik' diyor. Ben her zaman kulübü düşünürüm. Büyük paralar harcatmadık. Bize katkı verecek, az ödemesi olan oyuncuları aldık. Transfere harcadığımız rakam gerçekten çok az. Ben de isterim 100 milyon euroluk takım yönetmek. Biz kulübü düşünmek zorundayız. Onların da işi çok zor. 

"Laf olsun diye, vakit geçirmek için gelmedim"

"Ben buraya laf olsun diye gelmedim. Vakit geçirmeye de gelmedim. Şartları çok zorluyorum bunun için. Şartlar zorlandığı zaman da problem çıkıyor. Bunlar çok normal şeyler. Ben başkanla her gün oturup konuşuyorum. Basınla falan mesaj vermem. Bizim kulüpte böyle bir şey olmaz." 

"İçeriden bilgi sızıyor"

"İşin enteresan tarafı basın bizim konuştuğumuz her şeyi biliyor ve yazıyor. İçimizden açıkçası bilgi sızıyor. Gizli kalması gereken bazı konuşmalar var. Özellikel transfer dönemi için... Oyuncunun ismi açıklandı mı diğer kulüpler de devreye giriyor. Fiyat da yukarılara çıkıyor. "

"Büyük antrenörüm' demedim"

Ben zaten 'Çok büyük antrenörüm' demedim. Büyük başarım da yok. Kupam da yok. 'Büyük hoca değil' eleştirileri bu yüzden çok gereksiz bence...

"Tümer'in yaptığı itibarsızlaştırma, bel altı vurma"

Beşiktaş'ta tek efsane ben miyim? Eğer efsane kontenjanından gelseydim, onlar ne o zaman? Niye beni seçmişler? Bana bunu söyledikleri zaman Tümer2in böyle bir şey söyleyeceğine inanmadım. Ben onunla takım arkadaşıyken çok samimi değildim, sonradan samimi oldum. Bu zaten eleştiri değil, itibarsızlaştırma. Belden aşağı vurma hatta. Tümer takım çalıştırmış mı? Sen beni eleştir, 'hamleleri yanlış' diyebilirsin. Ama 'efsane kontenjanından geldi' diyeceksen benim geçmişime bir bak! Ben buralara evde otururken gelmedim. Alanya, Kayseri, Yeni Malatya... Tümer'e açıkçası yakıştıramadım.

"Rıza hoca Sivas'a baksa daha iyi olur"

Caner'in kalmasını istemiyordum, Gökhan kalabilirdi. Fakat çok ahlanıp vahlanacak bir durum değil. Burak da 2.7 milyon euro kazanıyordu yıllık ve 2 sene daha sözleşmesi vardı. O da çok büyük fedakarlık yaparak gitti. Fatih Aksoy'un gitmesini ben istedim. Doğru mu, yanlış mı? Bu tartışılır. Ama ben Sivasspor hakkında açıklama yapıyor muyum? Rıza hoca da gelir Beşiktaş'ı çalıştırır o zaman Beşiktaş'la ilgilenir. Ben Fenerbahçe, Galatasaray ya da her hangi bir kulüp hakkında açıklama yapıyor muyum? Doğru mu?

 

"ELNENY'İ ÇOK İSTEMİŞTİM"

Elneny'nin kalmasını çok istemiştim ama o da Arsenal'e gitti, Katar'a falan gitmedi. Kontratı çok yüksek. Kendisi ayrılan oyuncular var.

"BURAK BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTI"

Burak Yılmaz aslında giderken Beşiktaş'a çok büyük fedakarlık yaptı, alacağını bıraktı, 2 senelik sözleşmesi vardı. Burak Yılmaz'a teşekkür etmek lazım, kulübe yardımcı oldu. Diğerleri kendileri ayrıldı. Burak, biraz ekonomik sebeplerden ayrıldı. Avrupa'da oynaması ona daha iyi gelir. İnşallah daha iyi oynar, daha iyi şeyler yapar. Burak niye gitti diye vahlayacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
 

KALECİ İÇİN RİSK ALDIK

Serkan Kırıntılı'yı alabilirdik Konya'dan, Volkan Babacan'ı alabilirdik Başakşehir'den ama olmadı. Biz de Ersin ve Utku ile devam etme kararı aldık. Bu bir risk mi? Risk evet, biz riskli iş yapamayacak mıyız? Genç oyunculara güvenmek yanlış mı?
 

WELINTON'U İYİ Kİ ALMIŞIZ

Welinton'u ben istedim, performansından çok memnunum, iyi ki almışız. Oyuncu hata yapar, çok normal bir şey. Sen bunun ne kadar ölümcül olduğuna bakacaksın. Ben totale bakarım. Welinton çok iyi oyuncu.
 

İYİ SAVUNMACI DİYE ALDIK

N'Sakala iyi savunmacı, onu da sonradan aldık. Eleştiriyorlar ama zaten çok üst düzey bir oyuncu değil ki... Verdiğimiz rakamlar belli. Bu rakamlara, bu oyuncuları çok iyi aldık. N'Sakala çok üst düzey bir oyuncu mu? Değil ama 11 tane üst düzey oyuncu ile 11 olmaz. Bazen görevini iyi yapan oyunculara da ihtiyaç var.
 

SAVUNMAYI TÜM TAKIM YAPIYOR

Vida çok profesyonel bir oyuncu ama bazen futbolda işler istediğin gibi gitmeyebiliyor. Ben takım maç kaybedince sadece 1 oyuncuya suç bulmam. Takım 3-4 gol yiyor, savunma kötü diyorlar, ne alakası var savunmayla? Sadece savunma mı gol yiyor? Savunmayı tüm takım yapıyor, onlar en arkada oynadığı için savunma oyuncusu oluyor.
 

BOYD'UN YETENEKLERİ SINIRLI

Tyler Boyd çok profesyonel bir oyuncu, yetenekleri sınırlı. O gün için en uygun oyuncu oydu. Tyler Boyd'dan memnun değilim diye bir şey söz konusu değil. Bir karar vermemiz gerekiyordu, öyle karar verdik.
 

LENS'İ BEN KADRO DIŞI BIRAKTIM

Lens'i ben kadro dışı bıraktım. Oyuncuyu durup dururken kadro dışı bırakmıyorum. Geçen seneden beri en az 5 toplantım var. Nasıl antrenman yapması gerektiğini, nasıl oynaması gerektiğini anlattım. Bir türlü kendini toparlamadı. Hafta içinde PAOK maçındaki pozisyonları kaç kere gösterdik!
 

LJAJIC'E KAPIMIZ AÇIK

Eğer oyuncu vermesi gerekeni vermiyorsa tartışılır, ismi hiç önemli değil. Ljajic bunun farkında, zaten sürekli yedek oturuyor, nasıl farkında olacak başka? Bir oyuncu oynamıyorsa eksikleri vardır, sıkıntıları vardır. Onları düzeltirse ve bizim istediğimiz seviyeye gelirse kapımız açık. Bizim istediğimiz tempolara çıkması lazım.
 

TÜRKİYE'DE LİG 2. YARIDA BAŞLAR

Şampiyonluk hesaplarını konuşmak için daha çok erken. Türkiye'de lig, 2. yarıda başlar. Bunu unutmayalım. Bu köprünün altından daha çok su akar.
 

DORUKHAN'IN KALMASINI İSTERİM

Dorukhan 25 yaşında, milli takım oyuncusu. Ben menajer değilim ki... Benim işim değil bu. Ben yönetici değilim, beni ilgilendiren bir durum yok ortada. Bu Dorukhan'ın menajeriyle yönetim arasındaki bir mesele. Ben Dorukhan'ın takımda kalmasını isterim.

 

EKİBİMİZ AİLE GİBİ

Günü gelir yanımızda çalışan hocalar, tek başına bir takım çalıştırmak lazım der. Ben de onlara günü geldiğinde gidersin derim. Bizim ekibimiz doğru, düzgün bir ekip, yıllardır sistemli çalışıyoruz. Tamer hoca ile Çağdaş hoca benim yanımdaydı, ligde çalışmaya başladılar ve bu benim için gurur kaynağı. Benim 8 senedir yanımda Murat Şahin var, Çağdaş hoca gittikten sonra da Ozan hocayı aldık. 8 hoca çalışıyor yanımda, geniş bir ekibimiz var. Aile gibiyiz biz.

ONAY VERMEME HAKKIM VAR

Teknik direktör olarak bir oyuncuya onay vermeme hakkım olabilir herhalde. Balotelli'nin şu anda hangi takımda oynadığına bir bakın. Bu kadar iyi oyuncu olsa, kulüpsüz kalır mı? Kalmaz bence. Ben yeteneklerine, oyunculuğuna da bir şey söylemedim, bizi sıkıntıya sokacak bir oyuncu tipi dedim. Daha net oyuncu lazım dedim. Aboubakar'ın performansı tartışılabilir ama oynuyor, kırmızı kart görmüyor, elinden geleni yapıyor.
 

EN YETENEKLİSİ OĞUZHAN

Maç bittikten sonra benim aklımda Oğuzhan'ın kalması lazım. Bizim en yetenekli oyuncumuz o. Maç sonunda Oğuzhan'ı kafamda canlandıramıyorsam, bir şey yapmamış demektir. Al-ver yapmak kolay. Maçın final bölümünde olmak gerekiyor.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sergen efendi! Rıza hoca mütevazi bir kulübü avrupa da oynatıyor. Ya sen? Milyarlarca dolar harcanmış kulüpte ağlayıp sümük çekiyorsun. Ganyan için yorduğun kafayı BJK için yorsan bu halde olmaz koskoca kulüp. Işine bak çocuk.
    Cevapla
  • Mülteci 3 yıl önce Şikayet Et
    Mütevazi klübü avrupada nasıl oynattığını da görüyoruz. Ligdeki gibi deli gibi kapan hızlı oyuncu ile kontra atak yap olmuyor öyle avrupada. Ayrıca daha önce Beşiktaşı nasıl oynattı onu da gördük. Birde sergen milyarlarca dolar para harcatmadı. Alınan oyuncular belli. Borcu yapanlarda belli. Önce borcu yapanlara laf söyleyin. Daha önce Şenol Güneş için söylediğimi Sergen içinde söylüyorum. Giderse çok ararsınız.
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sergen çok boş konuşuyor hocalık sana göre değil sen yorumculuğa devam et zaten iki maç sonra elveda sana
    Cevapla
  • faruk ts 3 yıl önce Şikayet Et
    bence sen boş konuşuyorsun.
    Cevapla
  • Servet 3 yıl önce Şikayet Et
    Riza bu takimi ucurur diyen bence futboldan anlamiyor, futbolun f sini bilmiyor.
    Cevapla
  • Servet 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanin sergen gibi bir hocayi yuhaliyorsunuz siz besiktasli olamazsiniz. Ben GS liyim keske birakip bize gelse. Riza kim ya adam kosarken orta bile yapamiyordu, utanin utanin
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bravo Sergen hocam delikanlı adammışsın açıkça böyle bilmiyordum Rıza için söylediğin o kadar doğru ki ya bu şahıs o kadar kendini gizliyor ki sinsilik ayak oyunları bir de takımlara ilk gelişinde ve ayrılırken yaptığı açıklamalar kalibresini çok ortaya koyuyor az dikkat spor camiası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR