Atiba Hutchinson: Heykeli duyunca şaka sandım

Beşiktaş'ın Kanadalı yıldızı Atiba Hutchinson, Haber Global canlı yayına katıldı ve soruları yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2020 22:50 GÜNCELLEME 01.12.2020 22:50 Beşiktaş
Atiba Hutchinson: Heykeli duyunca şaka sandım
Atiba Hutchinson: Heykeli duyunca şaka sandım

Beşiktaş'ın deneyimli oyuncusu Atiba Hutchinson, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

37 yaşındaki oyuncusunun açıklamaları şöyle:

 

 

"BEŞİKTAŞ BENİM İÇİN HER ŞEY"

Beşiktaş benim için her şeyi ifade ediyor. 8 yıldır buradayım, ilk andan itibaren bu aşkı hissettim, bu aşka düştüm. Kulüpteki aile ortamı, aile hissiyatını zaten anlatmaya gerek yok. Zaman geçtikçe bunun içine giriyorsunuz ve keyif alıyorsunuz. İlk başlarda çok anlayamıyordum ama yıllar geçtikçe ben de gitmek istemedim. Çok fazla güzel şey yaşadım, çok fazla güzel şey gördüm. Çok güzel anılarım var, 2 şampiyonluk yaşadım. Bunların haricinde çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar kurdum. Bu tecrübeler çok önemli.
18

"TÜRKÇE KONUŞMAYA UTANIYORUM"

Türkçe konuşmaya biraz utanıyorum. İlk geldiğimde bu kadar burada kalacağımı düşünmüyordum. Birkaç kelime biliyorum, bu biraz can sıkıcı. Sezon başında belki ders alabilirdim.
 

"İKİ İDOLÜM VAR"

2 idolüm var biri Trinidad Tobagolu Dwight Yorke. Bu yüzden Manchester United'ı tutarım. Diğeri Zinedine Zidane'dır. Maradona çok üst düzey bir oyuncuydu, çok enerjikti. Onun yeteneğini tartışmaya gerek bile yok. Benim için 1 numara Messi'dir. Maradona hakkında söylediğim şeyleri onun için de söyleyebilirim. Son 10-15 sene yaptıkları ortada.
 

"BEN İŞİMİ YAPIYORUM"

Başımı öne eğip işimi yapıyorum ben. Yetişme tarzım bu yönde. Neysem oyum. Bana yapılmasını ne istiyorsam başkalarına da aynısını yapıyorum. Böyle bir insanım ben. Kendimi hep bu seviyelerde tutmaya çalıştım. Bu hissiyatı kaybedeceğimi düşünmüyorum. Uzun yıllar daha böyle devam edecek. İdmanlardan önce hazırlık anlamında gerekenleri yapıyorum. Maçlardan önce ve sonra kendime bakıyorum Bu şekilde aynı seviyede kalıyorum.
 

"BABAM YÖNLENDİRDİ"

Babam küçük yaşta beni futbola yönlendirdi. 13-14 yaşlarında ise etrafımdaki arkadaşlarımdan sıyrıldım ve hayallerimi gerçekleştirme fırsatı buldum.
 

"KANADA İÇİN İYİ İŞLER YAPTIM"

Kanada'da iyi şeyler yaptım, milli takım için de iyi şeyler yaptım. Kanada için her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Takımı geliştirmek için çok çalıştım. Belki de insanlar bu yüzden beni seviyor.
 

"PERFORMANSIM GENETİK DE OLABİLİR"

Çok büyük sakatlıklar yaşamadığım için şanslıyım. Belki bu performansım genetik de olabilir. Vücuduma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. İdman programlarımız da iyi gidiyor. Bazen tempoyu düşürmeniz gerekiyor. Tabii ki genç bir futbolcu gibi çalışamam, kendimi dinlendirmem gereken zamanlar oluyor.
 

"GENÇLERE AĞABEY OLARAK YAKLAŞIYORUM"

Ersin, Rıdvan, Erdoğan, Utku, hepsi çok iyi çocuklar. Bana nasıl yaklaştıklarını biliyorum. Ben de onlara bir ağabey olarak yaklaşmaya çalışıyorum. Hepsi çok yetenekli.
 

"ÇATIŞMALAR BAŞLASIN"

Beni en çok motive eden tezahürat, 'Atiba Hutchinson çatışmalar başlasın.' Bazen bu tip tezahüratları maçta duyduğunuzda enerjiniz ve motivasyonunuz artıyor. Beşiktaş taraftarı çok tutkulu, her zaman kulübü en üst seviyede görmek istiyor.
 

"AHTAPOT GİBİ HİSSEDİYORUM"

Bacaklarım uzun olduğu için ahtapota benzetiyorlar. Ben de bazen maçların tekrarını izlediğim zaman kendimi ahtapot gibi hissediyorum.
 

"ESKİSİ KADAR FAUL ALAMIYORUM"

Maçın içinde topu kaybetmemek, faul almak bunlar önemli. Gençken biraz daha faul alabiliyordum ama şimdi eskisi kadar alamıyorum.

"ÇOK ÇALIŞIYORUM, POZİTİFİM"

Çok çalışıyorum, pozitif olmaya çalışıyorum. Belki de bu yüzden beni seviyorlar. Beni sevmeyen insanları kazanma taraftarı değilim zaten böyle bir şeyi yapamam. Beşiktaş taraftarları beni yolda gördüğü zaman tezahüratlar yapıyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Her zaman çalışacağım, hayatta hiçbir şey size hazır olarak verilmez, bunu siz kazanmalısınız.
 

"1-2 YIL DAHA OYNARIM"

Etrafımdaki insanlar da bana çok soruyor, onlar da beni emekliliğe yakın görmüyor. 1-2 yıl daha oynarım diye hissediyorum, iyi hissediyorum. Sezon sonunda bırakma düşüncem olsa söylerim ama biraz daha gider, biraz daha zorlamaya devam edeceğim. Şu anda önümüzdekilere odaklıyım, sezon sonu geldiğinde önümüzdeki sezonu planlayacağım.
 

"NE ZAMAN BIRAKACAĞIMDAN EMİN DEĞİLİM"

Futbolun içinde kalmak istiyorum, yeterince tecrübem oldu, çok fazla şey gördüm. Şu anda bulunduğum noktada ne zaman bırakacağım konusunda emin değilim. Futbolu bıraktığımda Beşiktaş hocalık kariyerim için bir seçenek olabilir, bununla ilgili konuşmadık. Zamanı geldiğinde ciddi şekilde konuşmayı isterim.
 

"AKADEMİLERİN ETKİNLİĞİ ARTTIRILMALI"

Türkiye'de futbolcu gelişimi daha iyi olabilir. Akademilerden takıma katılan oyuncuların sayısı daha çok olmalı, akademilerin etkinliği arttırılmalı.
 

"DİĞER TAKIM TARAFTARLARININ SEVMESİ İNANILMAZ"

Sadece Beşiktaş taraftarından değil, diğer takım taraftarlarından da bu saygı ve sevgiyi görmek benim için inanılmaz bir şey. Türk insanları çok sevecen, çok kibar. Türkiye'de evimdeymiş gibi hissediyorum, böyle görüyorum. Türkiye, evimden uzak bir ev, öyle görüyorum. Futboldan sonra da burada kalmak isterim, ailem de buradaki hayatı en az benim kadar seviyor.
 

"VISCA, ABDÜLKADİR, RIDVAN"

Edin Visca çok iyi futbolcu. Türk futbolculardan Abdülkadir Ömür'ü beğeniyorum, çok iyi bir oyuncu, çok genç, çok fazla potansiyeli var. Rıdvan'ı çok beğeniyorum, çok seviyorum. Geçen sezonun son dönemlerinden başlayarak gidişatını çok beğeniyorum. İnanılmaz gelişim gösteriyor.
 

"LARIN'İN GELMESİNE YARDIMCI OLDUM"

"Larin'in Beşiktaş'a gelmesine yardımcı oldum, şu anda da güzel şeyler yapıyor. Onun böyle katkı verdiğini görmek güzel, umarım daha iyi olmaya devam edecektir. Onu da beğeniyorum.
"

"HEYKELİ DUYUNCA ŞAKA SANDIM"

Heykel olayını duyunca şaka zannettim, inanamadım. İnsanların belediyeye, kulübe yazdıklarını ben de duydum. Gerçekten gurur verici, onur verici bir şey, harika bir duygu. Olur ya da olmaz, talep edilmesi bile beni mutlu ediyor.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • adam 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamayın
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    hak ediyorsun atiba
    Cevapla
  • Osmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Besiktas benim heykelimi diksin sagolun
    Cevapla
  • fanatik gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    fanatik gs liyim ama atiba > gs tarihi
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan
    Cevapla
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Belli fanatik olduğun ama GS deyil eminim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR