Yılın kahramanı Sergen Yalçın!

Beşiktaş, İzmir'de tarihindeki 16. şampiyonluğa uzanırken Teknik Direktör Sergen Yalçın, spor basınında yılın kahramanı ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2021 11:37 GÜNCELLEME 16.05.2021 11:37 Beşiktaş
Yılın kahramanı Sergen Yalçın!
Yılın kahramanı Sergen Yalçın!

Nefes kesen şampiyonluk mücadelesinde mutlu sona Beşiktaş ulaştı. Siyah-Beyazlılar, Göztepe'yi deplasmanda 2-1 yendi ve averajla Galatasaray'ın önünde zaferini ilan etti.

Tarihin en zor sezonlarından birinde şampiyonluk kazanan Beşiktaş'ta herkesin ortak görüşle öne çıkardığı isim Teknik Direktör Sergen Yalçın oldu. Sezon başında kısıtlı imkanlarla kurulan kadroda, bekletilerin düşük olduğu isimlerden büyük performanslar alan Sergen Yalçın spor medyasının dikkatinden kaçmadı. İşte Beşiktaş'ın şampiyonluğunun ardından yapılan bazı çarpıcı yorumlar;

SERDAR ALİ ÇELİKLER: ASLAN PAYI SERGEN'E

Galatasaray, maçın 2. yarısında 2-1 öne geçtiğinde şampiyondu. 13 dakika boyunca durum buydu. Sezonu taşıyan Larin-Abou-Ghezzal 3'lüsünden Larin penaltıyı aldı. Ghezzal skoru aldı. Galatasaray'a karşı 1 gol averajla da olsa finali yaptılar.

Uzun uzadıya konuşmaya gerek yok; gerek Fenerbahçe gerekse Galatasaray'ın kadrosunun çok gerisinde ve onlardan daha dar bir rotasyonlu kadrosu ile 2 kupada finale gelmek büyük iştir. Ligin finalini aldılar. Kupada da finaldeler. Kadro ve harcama kabiliyeti bakımından 3. ya da 4. olurdu Beşiktaş normalde. Şampiyonsa en büyük pay Sergen Yalçın'a ait. Ahmet Nur Çebi başta olmak üzere tüm yönetimi; futbolcuları kutlarım. Ama aslan payı Sergen Hoca'nın. Tüm Beşiktaşlıları kutlarım. (Habertürk)



UĞUR MELEKE: GORDON MILNE GURUR DUYUYORDUR

Bu epik final gününün sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı oldu. Tanımı özellikle böyle yaptım zira 90’lardaki kolej takımı nasıl Gordon’un Beşiktaş’ı ise, yüzüncü yıl şampiyonu ekip nasıl Lucescu’nun Beşiktaş’ı ise, bu sezonki de Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ıydı bana göre. Rakiplerine göre daha dar bir kadrosu vardı, sezonun önemli bölümünü 14-15 oyuncuyla götürdü. Son haftalarda Beşiktaş kulübesinin, Karagümrük ve Göztepe’den dahi renksiz olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Ama yılmadılar, bu tarihi sezonu tarihi bir zaferle kapattılar. Bu zafer Sergen Yalçın’ın. Eminim Gordon da gurur duyuyordur talebesiyle. (Hürriyet)



MEHMET DEMİRKOL: SERGEN'İN GÖZYAŞLARI HER ŞEYİ ANLATIYOR

Kalitesini bilmem ama gerçekten herkes için kalp çarpıntısı bir hikaye oldu. Beşiktaş çok kötü başladı, fırtına gibi esti, neredeyse sekerek finali yaptı. Sergen Yalçın’ın gözyaşları bu hikayeyi ve daha fazlasını anlatıyor aslında. Kişisel hikayesini de. Gerçekten içten, gerçekten Sergen. Dünyanın en vurdumduymaz büyük yeteneklerinden biri olarak geçirdiği futbolculuk kariyeri sonrası, dar ama doğru yönettiği kadroyla yakaladığı şampiyonlukla, yıllardır hepimizden sakladığı, o içten, o gerçek Sergen’i de gördük böylece. Bizzat yanımda, televizyonda anlattığı ‘Bayern beğenmiş sonra sorup soruşturmuşlar ve transferden vazgeçmişler’ hikayesinde kendisiyle, futbolculuğuya dalga geçen şampiyonun savunma mekanizmasıymış meğer hepsi. Meğerse umursuyormuş, fazlasıyla. Bunu gördük. (Fanatik)



ERMAN TOROĞLU: ŞAMPİYON OLMASA BEŞİKTAŞ'A YAZIK OLURDU

Bu Beşiktaş şampiyon olsa da olmasa da haftalardır şunu söyledim: "Bu sene şampiyonluğu köküne kadar hak eden takım Beşiktaş. Hak eden teknik adam Sergen Yalçın." Allah da onların gönüllerine göre verdi. Çok zorlandılar. Kadroları inanılmaz dardı. Ben Beşiktaşlı değilim, Fenerli, Galatasaraylı da değilim ama bu sezon bu takım şampiyon olmasa hem bu takıma hem Sergen'e yazık olurdu. Şampiyonluğu analarının ak sütü gibi hak ettiler. Hem de bu şartlarda. Düşünün G.Saray ve F.Bahçe'nin yedek kulübesini. Bir de Sergen'in yedek kulübesini. 'Bu sene Beşiktaş'ın maçı olsa da iyi futbol seyretsem' diye televizyonun başına geçtim. Fener'in, Galatasaray'ın, Trabzon'un maçları angarya geldi. Ama Beşiktaş'ın maçını açardım. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Geçen hafta Karagümrük, bu hafta Göztepe ve Malatyaspor, 3 takıma da helal olsun. Ellerinden ne geliyorsa mücadele ettiler, oynadılar. En ufak bir şaibeye meydan vermediler. Zaten onun için de şampiyon olan takımın keyfi büyük oldu. Hani derler ya "Helal şampiyonluk" Evet Beşiktaş helaliyle şampiyon oldu. (Sabah)



AHMET ÇAKAR: TERTEMİZ BİR ŞAMPİYONLUK

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ı kutluyorum, alnından öpüyorum. Çok rahat şampiyon olacaklardı ama nasip son maçaymış. Bu dar kadrosuyla, sakatlarıyla haklı, tertemiz bir şampiyonluk kazandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim çok üzülmüştür. İki gol daha atsalardı şampiyon olacaklardı. İki değil, 3-4 net kaçan pozisyonları var. Ama yukarıda dedik ya Ertaç ve Malatya savunması onur mücadelesi yaptı.

Sonuçta sıkıntılı bir sezonun sonuna gelmiştik ama son maçlar futbolcular yönünden, hakemler yönünden tertemiz geçti. Her ikisine de teşekkür ediyoruz. (Sabah)



GÜNTEKİN ONAY: EN İYİ OYNAYAN TAKIMDI

Dile kolay 42 haftalık kırıcı, yorucu bir maratonu şampiyon olarak tamamladı siyah beyazlılar. Son düzlükte Aboubakar, Cenk, Oğuzhan ve Ljajic’den de faydalanamayan Sergen Yalçın, son haftalarda aşırı yoğun maç trafiği ve kadro erozyonuna rağmen bocalasa da mutlu sona ulaşmayı başardı. Ligin en çok gol atan, en iyi futbol oynayan, en uzun liderlik koltuğunda oturan takımıydı Beşiktaş.. Başta Sergen Yalçın ve oyuncu grubu olmak üzere taraflı-tarafsız herkes Beşiktaş’ın şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyor. Alkışlar şampiyon Beşiktaş için. (Hürriyet)



ALİ ECE: ATİBA'NIN HEYKELİ DİKİLMELİ

Beşiktaş şampiyon olmasa da mutlaka Ahmet Nur Çebi başkanlığında Sergen Yalçın’la devam etmeliydi. Yarından itibaren de önce Atiba heykeli dikilmeli sonra da daha geniş kaliteli oyuncu kadrosuyla devam edilmeli. (Fanatik)



ALİ GÜLTİKEN: MUAZZAM BİR SEZON OLDU

Kanının son damlasına kadar hak etmek cümlesi bu şampiyonluktan sonra Beşiktaş'a gerçekten çok yakıştı. Muazzam bir sezon oldu. Mali zorluklar, kıt kanaat yapılan transferler, dar kadro, sakatlıklar ve birçok problem... Ama yılmayan, pes etmeyen ve her maçta yüksek iradesini ortaya koyan oyuncu grubu ve onları yöneten bir Sergen Yalçın gördük. Müthiş bir sezon yaşattılar. Çok ile şampiyon olunmayacağını, başarılı olmak için temel şartın iyi bir takım olması gerektiğini, doğru oyuncu seçiminin olmazsa olmaz olduğunu, bunun yanında tabii ki her maçın ayrı bir ustalıkla yönetilmesi gerektiğini başarılı örneklerle ortaya koydular.
Sergen Yalçın'ı başarının mimarı olarak alnından öpüyorum... Alkışlanacak işler yaptı. Beşiktaş'ın bu tarihi dönemecinde camiasının lideri olarak verilen sorumluluğu büyük bir başarı ile taçlandırdı. Bu gururu hem kendisine hem de camiasına yaşattı. (Sabah)



FATİH DOĞAN: GÖNÜLLERİN DE ŞAMPİYONU OLDU

Beşiktaş geride bıraktığımız 40 haftalık zorlu lig maratonunda ligin en iyi, en güçlü futbolunu oynadı.

Rakiplerine göre mütevazi bütçesi ve kadrosuna rağmen müthiş performansı Sergen Yalçın'ı ve takımını lig bitmeden taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış gönüllerin şampiyonu yaptı.

Ancak futbolda güzel oyuna kupa verilmediği gibi, bu ülkenin acı gerçeği şampiyonlukla taçlandırılmamış hiç bir oyunun karşılığı yok.

Bu yüzden Beşiktaş'ın kendi kazandığı avantajlarını harcayarak Galatasaray'ın son haftaya yarışın içine sokmasına rağmen sezon performansını taçlandırması gerekiyordu. Dün görülmemiş final gecesinde Beşiktaş rakiplerine değim yerindeyse "Arafeyi gösterdi, Bayram'ı göstermedi." (Sabah)



İLKER YASİN: JOSEF VE GHEZZAL OLMASAYDI OLMAZDI

Sergen Yalçın, Josef ve Ghezzal’den ‘Yılın Oscar’ı’nı kazanacak iki futbolcu yaratmasa yönetimin yedeksiz bıraktığı kadroda tevekküle sığınmasa, bu işler zor olurdu. Ligin orta kalitedeki bir takımı, ligdeki en güzel oyunlardan birini oynayarak şampiyon oldu. Beşiktaş’ı azdan çok yaratan bir ekip olarak kutlamak lazım. Bu Beşiktaş, seneye aynı performansı gösteremez. Kalecisinden santrforuna, stoperinden orta saha göbeğine, yeni genç isimler lazım. Eğer Sergen, teknik adamlık yönüyle değil, futbolcu kardeşliği ile Josef ve Ghezzal’ı bu kadrodan içine yüksek bir heyecanla katmasaydı, Beşiktaş tüm ikramlara rağmen hedefe zor ulaşırdı. (Hürriyet)

YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    en büyük uyuşturucu futbol
    Cevapla
  • MALAYANİ İŞLER 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada dert kaladı FUTBOLU Zengin edin eyy Müslümanlar....
    Cevapla
  • Büyük Zillet 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlar ölürken millet sahte kahramanlar peşinde... bunlar mı "büyük millet" olacak ...???
    Cevapla
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gordon gurur duysun duymasın o aslanlar gibi bir Türk evladı, başarısıyla biz gurur duyuyoruz o kadar
    Cevapla
  • GS lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şampiyon HATAY spor haksızlık etmeyin emeğe yazık olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR