Ahmet Nur Çebi: 110 milyon lira verdim

Beşiktaş Kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 10:07 GÜNCELLEME 17.05.2021 10:07 Beşiktaş
Ahmet Nur Çebi: 110 milyon lira verdim
Ahmet Nur Çebi: 110 milyon lira verdim

Süper Lig'de Beşiktaş 16. kez mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlı camia şampiyonluk sonrası büyük mutluluk yaşadı. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, Rosier, Ghezzal'ın sözleşmelerinin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Başkan Ahmet Nur Çebi Milliyet'e açıklamalarda bulundu. Çebi, şampiyonluk sonrası perde arkasında yatan büyük sırrı ilk kez açıkladı. 

'HELAL BİR ŞAMPİYONLUK' 

“Neler düşünüyorsun başkan, şampiyonluk...” diye devam ediyordum ki, lafımı kesti:“Bana gelen binin üzerinde mesaj var. Çoğuna bakamadım daha. Sadece Beşiktaşlılar değil, Galatasaraylı ve Fenerbahçeli dostlarım da şampiyonluğumuzu kutluyor. Hepsinin buluştuğu tek nokta, ‘Siz sonuna kadar hak ettiniz’ şeklinde. Centilmenlik budur işte. Anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluk bu.”

'KRİZİ KİŞİSEL KEFALETİMLE AŞTIK'

 
“Başkan” dedim; “Beşiktaş’ın mali sorunları biliniyor. Ekonomik bir kriz vardı, siz geldiğinizde kasa eksideydi. Nasıl aştınız bu arada bu krizi?”

“Bu şampiyonluğun yarısı ruh, duruş, arkadaşlık, birliktelik, emek, alın teri ise diğer yarısı paradır. Göreve geldiğimizde hatırlayın, tüm gelirlerimiz banka borçları nedeniyle temlikliydi. Faaliyetleri sürdürecek gelirimiz yoktu. Bu krizi kişisel kefaletimle aştık. Kendimi ortaya koydum ben!”

"110 MİLYON LİRA CEBİMDEN VERDİM" 


“Nasıl yani?” diye açmasını istedim, devam etti: “Rakam mı? Söyleyeyim. 670 milyon lira kişisel kefaletimle kredi aldım. 110 milyon lira da cebimden nakit para verdim. Bu yılın bütün giderlerini karşıladım. Tüm branşlarda hiçbir sporcumuzun, bir futbolcumuzun bile alacağı yoktur. Sadece personelimize ödemeleri bir ay geriden yapılıyor. O da 4-5 aydı, bir aya kadar indirdik. Onları da en kısa sürede mutlu edecek adımları atacağım.”

FUTBOLCULAR PRİMİ BİLİYOR 


Sözünü bitirir bitirmez tekrar soru soracaktım ki; o devam etti: “Burada taraftarlarımıza da sesleneyim. Pandemi bitsin, bir araya geleceğiz. Onları hem bizler, hem de takımımız çok özledi. Onlar da özledi, bu özlem bitecek ama az kaldı.”

Şampiyonluk priminin 350’şer bin lira olduğunu duymuştum. Kendisinden öğreneyim istedim; sordum. “Onu söylemem” dedi ve ekledi: “Ama futbolcuların ne olduğu konusunda bilgileri var!”

ROSIER VE GHEZZAL CEVABI 


Üstüne gitmedim. Gelecek sezon için planlarını sordum. Anlattı:

“Dernekler de Rosier ve Ghezzal’ın bonservisini almanız için mali kampanya başlatacaklarmış. Buna ne diyorsunuz?” diye sordum. Bir kahkaha sesi geldi önce, sonra devam etti:

“Öyle yapmasınlar direkt parayı bana göndersinler, ben de kalıcı olayım. Benim transfer bedelimi kim ödeyecek! Bonservis bedelim çok yüksek, o bonservisi nasıl alacaklar, onu merak ediyorum!”

"SERGEN HOCA ÇOKTAN HAK ETTİ" 


Başkan Ahmet Nur Çebi ile sohbetimiz sırasında sözü Teknik Direktör Sergen Yalçın’a getirdim;

“Sergen hoca ne ifade ediyor sizin için?” diye sordum. Derin bir iç çekti: “Neler ifade etmiyor ki? İşini en güzel şekilde yapan, adam gibi adam. Zekası, çalışkanlığı ve başarısı ortada. Burada olmayı çoktan hak etmişti. Camiamız bence geç kaldı onu getirmekle. Kısmet bizeymiş. Sık sık sözleşme konusunu gündeme getiriyorlar ama o buna çok üzülüyor. Ben de burada bu konuya girmek istemiyorum. Bu konuda polemik yaratacak konuşmalardan uzak durmaya gayret ediyorum. Görevinde kalmayı çoktan hak etti hocamız.”

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Sanane 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Başkan herşey için yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    rosierin dışardan çevirdiği topa nediğcen
    Cevapla
  • habiblacin 2 yıl önce Şikayet Et
    personele gelince 1 ay gecikme ulan personelin alacağının toplamı bir futbolcunun aldığı paranın çeyreği etmez ama hep ezilen fakir olurya sizde ezin
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    'sadece personelimize odemelerimiz 1 ay geriden geliyor.' insanlığın ayıbı bu cümlede saklı. milyondolar kazananlara önce ödeme yapıyoruz, geçim derdinde olan beklese de olur!!!
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu başkan gerçekten seviye olarak çok düşük bjk yakışmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR