Beşiktaş, UEFA primlerini kaçırdı

Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan ve 6'da 0 çeken Beşiktaş, UEFA primlerini de kasasına koyamadı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 09:43 GÜNCELLEME 08.12.2021 19:24 Beşiktaş
Beşiktaş, UEFA primlerini kaçırdı
Beşiktaş, UEFA primlerini kaçırdı

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan Beşiktaş , C Grubu'nda Ajax, Borussia Dortmund ve Sporting'le eşleşti. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Sergen Yalçın yönetimindeki Siyah Beyazlılar, çıktığı 6 maçı da kaybetti ve Avrupa'nın 1 numaralı arenasını puansız kapattı. Beklenmedik bir Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşayan Kara Kartal, puan alamadığı C Grubu'nu -16 averajla tamamladı.

UEFA primlerini kasasına koyamadı

UEFA sezon başında Şampiyonlar Ligi prim sistemini açıklarken, gruplarda tüm takımlara galibiyet başına tam 2.8 milyon Euro verileceğini duyurmuştu. Beraberliğin primi ise 930 bin Euro olarak belirlenmişti. Çıktığı 6 maçtan da puansız ayrılan temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi'ni ödülsüz kapattı ve UEFA primlerini kasasına koyamadı.

15 milyon 640 bin Euro ayakbastı ücretiyle Şampiyonlar Ligi'ne başlayan Beşiktaş, 10 milyon 233 bin Euro da katsayı bonusu elde etti. Grup aşamasında para ödüllerini rakiplerine kaptıran Siyah Beyazlılar, toplam 25 milyon 873 bin Euro kasasına koydu. UEFA, sezon sonunda naklen yayın ve pazarlama gelirlerini de hesaplayarak kulüplere ödemeler yapacak. Kara Kartal'ın toplam gelirinin sezon sonunda 30 milyon Euro'ya yakın bir ücret olması bekleniyor. Başakşehir, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ni 24 milyon Euro gelirle kapatmıştı.

Ajax'ın geliri dudak uçuklattı

Beşiktaş’ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi C Grubu’nu 18 puan ile lider tamamlayan Ajax’ın toplam geliri ise 634 milyon TL'yi buldu.

Katılım:15 milyon €
18 puan:16,8 milyon € galibiyet primi
Son 16 ödülü:9,6 milyon €
Toplam:41,4 milyon € (634 milyon TL)

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Emir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın çebi anlaşılan bu sene hedefi ligde kalmak olarak koymuş olmalısınız ki bu tiksindirici futbola rağmen hala sergen hoca takımın basında bakalım kayseri ve fener maçından da hezimet yaşayınca hala hocanın arkasında inatla durmaya devam edebilecekmisiniz
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Futboldan tiksindirdi bu sene BJK. Bu nedir ya, iki pas yapamaz mı bir takım. Gerçekten rezil bir durum. Süper lig şampiyonu sıfır çekiyor. Demek ki her platformda hatır geçmiyor.
    Cevapla
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka nasıl bir mantık her sene şampiyon olan takım 35 gol averajıyla oluyordu sadece Besiktas 2 gol averajiyla sampiyon oldu onun icin ş.ligin de sıfır çekti şaka gibi
    Cevapla
  • Gsli 2 yıl önce Şikayet Et
    2 gol avaraj ile şampiyon olmuş bir takım
    Cevapla
  • bLue 2 yıl önce Şikayet Et
    hatay mi bu yattigi yerden 7 tane yesin de sergen efendi sampiyon olsun... anlayan anladi
    Cevapla
  • OZAN 2 yıl önce Şikayet Et
    şahin araba bmw ile yarışa cıkmış REZALET GERCEKTEN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR