Ahmet Nur Çebi ilk kez açıkladı! "Aboubakar bana mesaj attı"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Seçim kararı aldıktan sonra Aboubakar ve diğer oyuncular bırakmamam için mesaj attılar" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2023 23:11 GÜNCELLEME 23.11.2023 00:43 Beşiktaş
Ahmet Nur Çebi ilk kez açıkladı! "Aboubakar bana mesaj attı"
Ahmet Nur Çebi ilk kez açıkladı! "Aboubakar bana mesaj attı"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, seçime kısa süre kala gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Daha önce seçimde aday olmayacağını açıklayan Çebi, Beyaz TV'de kulübün son durumunu değerlendirdi. 

Ahmet Nur Çebi: "Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum"

Ahmet Nur Çebi açıklamasında; "Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum. Bu çocuklar yeni bir araya geldiler. Hepsinin geçmişi belli. Takımı irdelediğimiz zaman, takımın kötü olmadığını göreceksiniz." dedi.

"Aboubakar ve diğer oyuncular bırakmamam için mesaj attılar"

Çebi sözlerinin devamında; "Seçim kararı aldıktan sonra Aboubakar ve diğer oyuncular bırakmamam için mesaj attılar. Ben onlardan razıyım. Oyuncuların hepsiyle görüşüyorum. Maç seyahatlerine katılmayı düşünmüyorum. Açıkçası kırgınlıklarım var. Ben son günüme kadar oyuncularımı tek tek otobüse bindirmeye devam edeceğim. Vazifemi yerine getiriyorum." ifadelerini kullandı. 

"Gelenler birkaç ay önlerini açık bulacak"

Ahmet Nur Çebi; "Ben emeğin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çalışanlarımızın aileleri ekmek bekliyor. Onların helalliğini almamız gerekiyor. Bundan sonra gelecek olanlar da bunu yapacaktır. Mali anlamda çok iyi oturtulmuş bir Beşiktaş bırakacağım. Aldığımda böyle değildi. 13.5 milyon euro'yu 3 günde bularak, 6 aylık ödemeleri ödeyerek UEFA'dan temiz kağıdı aldık zamanında. Şimdi bırakacağımız yerde geriden bir borç olmadığı gibi birkaç ay önlerini açık bulacak gelen kişiler. Aboubakar sakat, raporu var. Tedavi bitene kadar oynamasının sakıncaları var. Afrika'dan bir virüsle geldi, daha sonra ısınırken sakatlandı" sözlerini sarfetti. 

"Hasan Arat seçildiğim gün bana geldi"

Ahmet Nur Çebi sözlerinin devamında; "Şenol hoca kan değişikliği gerekir dedi. Ben hiçbir hocayı kendim göndermedim. Abdullah Avcı'yı mesela ben getirmedim ama 'Yapamıyorum, şartlarım kontratta yazıyor. Ben 3-4 ay maaş alırım, bir kulübe giderim. Büyük hocayım' dedi. Biz de itimat ettik. Hata ettik. Paranın olmadığı dönemde hocayla bir sıkıntı yaşadık, bitti. Artık başka bir takımın hocası. Konuşmak doğru değil. Hasan Arat seçildiğim gün bana geldi 'Fikret Orman'a hesap sormalısın' dedi. Sosyal medyada bana yapılanları ise beraber organize ettiler." dedi. 

Fikret Orman ile olan davalar

Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın gündeme getirdiği davalar hakkında; "Açılan dava sayısı 13. Ben açmıyorum, hukuk servisi süreci yönetiyor. Benimle ilgili açılmış davada, ben gittim ve bedelini ödedim. Bu davaların 5 tanesinden zaman aşımı sebebiyle davayı kazanmış. 'Ben davayı kazandım' diyor, zaman aşımını katmıyor. Algı yaratmayacaksınız, haklı çıkmışsınız gibi. Bu yargılama bitmeden kimse aklanmış sayılmaz. Ben camianın isteğini yerine getirdim, camiaya karşı alnım ak. Fikret Orman, önce sonuçları bekleyecek. Davayı ben değil, Beşiktaş açıyor. Biz Fikret Orman ile abi ve kardeş gibiydik. Bana abi derdi, ben de başkanım derdim. Benim burada olmamdan rahatsız olan herkes Fikret Orman'ı doldurdu. Sonrasında başka bir noktaya geldik. Bir konuşmasında 'babasına sorsun' diyor. Babamın dediği tek şeyi yapmadım, o da bana seçime Fikret Orman ile girmememi söyledi. Dinlemedim, babama büyük bir özür borcum var. Ben babama sormadan bir şey yapmıyormuşum, 'babacığım' diyormuşum... Bunlar bel altı laflar." dedi. 

Lugano maçında yaşanan olaylar

Ahmet Nur Çebi, Lugano maçında yaşananlar hakkında; "Lugano maçında Büyükekşi aleyhine bir tezahürat oldu. Çok üzüldüm, olmaz öyle şey. Eliyle gösterip, 'Bu iki tribün organize olmuş' dedi. Parmak sallama falan olmadı. Yanında bakan oturuyor senin. Bana parmak sallayamaz, Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz. Bana da tepki var, durdurabilecek olsam kendime olanı durdururum. Devre olmasına 5 dakika var, bekle öyle git. Art niyetli, tavırları çok yanlış. Sessiz bir şekilde çıkarsın. Bunu yaptırmam." sözlerini sarfetti. 

Sergio Ramos'da yaşananların perde arkası

Ahmet Nur Çebi, Ramos transferi hakkında; "Ramos konusunda; Serhan Çetinsaya kardeşimizin ısrarla buraya getirmek istedi Ramos'u. 10 milyon maaş, 1 milyon imza parası, 2.5 milyon abisine, 500 bin de menajerlik parası. 'Serhancığım bu bizi aşar, sponsor bulabilirsen imzala. O yetkiyi veriyorum' dedi. Vergileriyle 2 yılda 45 milyon euro'luk bir kontrata Beşiktaş'ı sokamazdım. Bizim görevimiz bunları da görebilmek başkan olarak. Zaten buna imkan da yok, TFF'nin önüne getirsek limit yok." dedi. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Türkücü 5 ay önce Şikayet Et
    Aboubakar tabi seni arayıp bırakma der. Adam istediği zaman oynuyor istemediği zaman oynamıyor parasını da tıkır tıkır peşinen alıyor! Başkası gelse kovacak onu ekmek kapısı sensin vizyonsuz başkan
    Cevapla
  • SiyahBeyaz 5 ay önce Şikayet Et
    Demek ki çıbanın başı abukaçar, ne kadar sevmesem de Burak haklıymış.
    Cevapla
  • Veli 5 ay önce Şikayet Et
    Şenol u yaktınız , nerde futbolu bırakmış veya futbol bırakmış var transfer et sonra hoca bu takımı oynat. Şenol u milli takımda da yaktılar fransa hollandayı yendiği kadroyu bozdurup caner taylan ı seçtirip avrupa şampiyonasında altay ugurcan oynarmı diye yazıp çizdiler hoca da şiraze kaydı takım dagıldı VS.
    Cevapla
  • ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    federasyon başkanıda attımı belki yine parmak sallamıstır boş konuşma otur yerine diye
    Cevapla
  • BJK 1965 5 ay önce Şikayet Et
    Şenol hoca ne pahasına olursa olsun kongreye kadar ikna edilseydi takım böyle mental olarak dip yapmazdı.Agırlığı olan bir hocaydı. Ya da saygıdeğer başkan da senol hoca ile aynı anda çekilip gelecek olan adaylara 1 hafta içinde takım devredilseydi yine takım buralara kadar inmezdi kanısındayım.
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Yönetim istifa denilince ANÇ istifa etseydi Şenol hoca durabilirdi. Şenol hoca nın yanlışı da Burak Yılmaz ı getirmek. O geldikten sonra herşey tersine döndü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR