Beşiktaş'ı isyan ettiren pozisyon! "Verilmeyen penaltı..."

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Beşiktaş, Muleka'nın yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 22:40 GÜNCELLEME 04.05.2024 03:21 Beşiktaş
Beşiktaş'ı isyan ettiren pozisyon! "Verilmeyen penaltı..."
Beşiktaş'ı isyan ettiren pozisyon! "Verilmeyen penaltı..."

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Mücadele 3-2 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıda bir pozisyonda Jackson Muleka ceza sahası içinde yerde kaldı. Siyah-beyazlı oyuncular bu pozisyonda penaltı beklerken hakem oyunu devam ettirdi. İtirazların devam etmesi sonusu VAR'la görüşen hakem kararından vazgeçmedi. 

Beşiktaş, X hesabından, "Maçın ilk yarısında ''Verilmeyen'' penaltı pozisyonumuz!" ifadelerini yazarak tepki gösterdi.

TRİO EKİBİ PENALTI POZİSYONUNU YORUMLADI

Beşiktaş - Rizespor maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler canlı yayında yorumladı. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran çarpıcı ifadeler kullandı.

"Muleka'nın yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğru mu?"

Bülent Yıldırım: Burada mükemmel bir açıya geldiği için ben hakemi kutlarım. Bence pozisyonu görüyor. Görmese bu pozisyonu atlama ihtimali çok yüksek. Topa defans oyuncusu bir hamle yapmış, ayağının dışıyla gelmiş ve topa zamanında vurmuş. Hakemi kutluyorum, devam kararı doğru. İkili mücadele esnasında koluna sekip geliyor. Necip Uysal pozisyon incelensin diye çok sert bir faul yaptı ve itiraz var. Burada sarı kart çıkmaması yanlıştı. Devam kararı mükemmel.

Deniz Çoban: Necip Uysal'ın faulünde her şeyden önce umut vadeden atak. Necip Uysal'ın gelişi kontrolsüz, Necip Uysal sarı kartı hak eden bir itiraz yapıyor. Ali Şansalan'ın maçtaki en belirgin hatası buydu. Bunu atlamaz Ali Şansalan tecrübesindeki hakem. Rizeli oyuncu ayağının dışıyla topa bir teması var. Top gidiyor, oyuncu uzanan ayağa takılarak düşüyor. Çok riskli hamle ama temiz bir müdahale. Kendi vurduğu top koluna geliyor, kolları doğal konumda.

Bahattin Duran: Benim için devam kararı net. Burada bir ihlal yok. Necip Uysal'ın yaptığı hareket, oyun hızlıca dursun diye o faulü yaptı. Taban yukarıda.

Deniz Çoban: Necip Uysal topa dokunamamış olsa, Rizeli oyuncunun ayağı yerde sabit olsa... Bu gelişin etkisi şu andakinden daha fazla olurdu. Kartın rengini tartışırdık, muhtemelen 'kırmızı' derdik. Bu seviye oynayan oyuncular şunu öğrenemediler. Sessiz kontrol diye bir şey var. Her penaltı beklentisi, her kırmızı kart ihtimali, sessiz olarak her gol VAR odasında kontrol ediliyor. Oyunun durmasına gerek yok. Oyun durmamış olsa bile VAR, hakeme ulaşır ve oyunu durdurtturur. Varsa bir penaltı ihtimali onu izlettirir. Oyuncular, teknik sorumlular hızlıca oyunu durdurmaya çalışıyorlar.

Bahattin Duran: Necip Uysal'ın net bir sarı kart görmesi gerekiyordu bu pozisyonda. Yaptığı hareket kontrolsüz. Sonrasındaki itirazları...

Deniz Çoban: Bir tane sarı kart gösterse kabul ederdik.

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Kamyoncu 1 hafta önce Şikayet Et
    forma rengi sarı kırmızı olsaydı bir saniye bile tereddüt etmeden penaltı çalınırdı. şimdi gs hariç bütün takımların federasyon başkanı gitsin diye neden imza verdiğini anlamıştır heralde herkes.
    Cevapla
  • 1903 2 hafta önce Şikayet Et
    şampiyonluk şansımız olmamasına rağmen hakemler doğramaya devam ediyor ,rakipler futboldan çok güreç becerelerini göstermelerine rağmen kart gösterilmiyor. Bu federasyon dan kurtulmadıkça bidahaki sezon da yalan olur.
    Cevapla
  • Kadirovic 2 hafta önce Şikayet Et
    Besiktas in 2.golunden önce faul var, burada ise müdahale tamamen topa yapılmış, topun yönü tam ters istikamete dönüyor, buna penaltı verilmez
    Cevapla
  • ATEŞHAN 2 hafta önce Şikayet Et
    Az önce penaltı gibi durmuyor dedim ama bilemedim tekrar tekrar izleyince elle kasıt varmış gibi geldi uzmanlar daha iyi bilir.
    Cevapla
  • ATEŞHAN 2 hafta önce Şikayet Et
    beşiktaş bu pozisyonda elle oynama diye penaltı beklemiş ama elle oynama degilde çarpma gibi duruyor orada oyuncu elimle oynayacam diye hazırlık yapamaz yani zaten kayarak müdehale etmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR