Ceviz sahtekarı zabıtaya yakalandı: 'Ar damarı' çatlamış dedikleri bu olsa gerek!

Bilecik'te seyyar ceviz satıcılığı yapan şahsın sahtekarlığı zabıta ekiplerinin dikkati sayesinde önlenirken, satışa sunulan cevizlerin büyük çoğunluğunun boş ve çürük çıktığı görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2025 11:51 GÜNCELLEME 30.01.2025 17:39 ÜLKE'DE BUGÜN
Ceviz sahtekarı zabıtaya yakalandı: 'Ar damarı' çatlamış dedikleri bu olsa gerek!
Ceviz sahtekarı zabıtaya yakalandı: 'Ar damarı' çatlamış dedikleri bu olsa gerek!

Olay, kent merkezine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde kurulan halk pazarına yakın bir bölgede meydana geldi. 

Alınan bilgiye göre, Bursa'dan geldiği öğrenilen Yaşar Can Tekneci adlı satıcı 16 BMB 624 plakalı ticari araç ile ceviz satmaya başladı.

Seyyar satıcı zabıta ekiplerinin radarına takıldı. Zabıta Amiri Özgür Özmen ve ekibi, Yaşar Can Tekneci isimli şüphelinden kırmak için birkaç ceviz istedi. 

Satılan içi boş ve çürük cevizler Satılan içi boş ve çürük cevizler

VATANDAŞ ŞOKE OLDU 

Kırılan cevizlerin ya çürük ya da boş çıkması ekiplerin şüphesini arttırdı. Yaklaşık 2 kilogram ceviz kıran ekipler, cevizlerin sağlam olmadığını gördü. 

Durumu gören vatandaşlar yapılan sahtekarlık karşında şoke oldu. 

Yaşar Can Tekneci'nin elindeki tüm cevizlere el konulurken, hakkında cezai işlem uygulandığı bildirildi. 

Tüm cevizlere el konuldu Tüm cevizlere el konuldu

CEVİZLER YAKACAK OLARAK KULLANILACAK 

Öte yandan içi boş ve çürük cevizlerin bir makine yardımı ile ayrıldığı, bu cevizlerinde ısınmak için yakacak olarak kullandığı öğrenildi.

Ayrıca Bilecik Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü personeli kentte "Çin Kestanesi", "Sahte Zeytinyağı", "Kimyasal Atık" ve kilogramı eksik patates soğan operasyonlarında Türkiye gündeminde adından söz ettirmişlerdi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • ömer 3 hafta önce Şikayet Et
    bu cevizler yani ıskartaya ayrılmış cevizler her ilde her sene satılıyor, aynen yukarıdaki araçlarla ve çuvallarda, FİYATI İSE bugün için söylüyorum 40 tl ile 50 tl veya arasında yani FİYATINDAN ANLAŞILABİLMEKTE
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 3 hafta önce Şikayet Et
    Şeytanın aklına gelemeyecek işler, yakında tavuklar içi boş yumurta yaparsa şaşırmayalım.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben şahsım adına içi görünmeyen bir şey alman ve terziye de iyice bakarım çünki teraziye atmasıyla çekmesi bir oluyor.
    Cevapla
  • ali 3 hafta önce Şikayet Et
    yazın kelek çıkan karpuzcuları da tutuklayın ,
    Cevapla
  • vatan daş 3 hafta önce Şikayet Et
    sabah haber gördüm sahte peynir nasıl anlaşılır diye vatandaş hangi birini anlayacak bilecek bu işi belediyeler ve devlet denetliycek raflara sahte mal konmasına izin vermiycek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR