Tekirdağ'dan teknolojinin başkentine!

Lise öğrencisi Kadircan Kırkoyun, kendi kendine öğrendiği kodlamayla Silikon Vadisi'nde 1 hafta eğitim almaya hak kazandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2016 14:53 GÜNCELLEME 11.05.2016 14:53 Bilgisayar
Tekirdağ'dan teknolojinin başkentine!
Tekirdağ'dan teknolojinin başkentine!

Tekirdağlı lise öğrencisi Kadircan Kırkoyun, internetten kendi kendine öğrendiği kodlamayla Silikon Vadisi'nde 1 hafta eğitim almaya hak kazandı.

Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencisi Kadircan Kırkoyun (17), Trakya Kalkınma Ajansının yeni fikirleri olan, teknoloji üreten girişimcileri cesaretlendirmek için açtığı "Let's Up Programı" kapsamındaki Silikon Vadisi ödüllü yarışmaya başvurdu.

Finallere kalan 9 kişinin arasına giren Kırkoyun, "Scode-Kod Dünyası"projesiyle jüriyi etkiledi ve Silikon Vadisi'nde eğitim hakkı kazandı. Kırkoyun, 15 Ağustos'ta San Francisco'ya gidecek.

Kırkoyun; bilgisayar oyunlarına meraklı olduğu için oyun bölümlerini geçebilmek için sıklıkla internette araştırmalar yaptığını belirterek, bu araştırmalarının yazılıma merak salmasında etken olduğunu.

''Farklı bir şeyler istiyordum, yani sıra dışı, sıradan olmayan şeyler istiyordum. Bu nedenle 'acaba kendi oyunumu nasıl yapabilirim?' diye araştırmaya başladım. Burada gerçekten benim en büyük kaynağım internet oldu. İnternetteki kaynaklar gerçekten çok fazla ve gerçekten işe yarar. Ben bu sayede yazılımı öğrendim ve kendi oyunumu yapabildim, kendi hayallerim, kendi istediğim gibi oyunu ortaya çıkarabildim. Bu şekilde de ilerlemeye devam ettim.''


Yazılıma ilk başladığında korktuğunu ancak daha sonra bu korkularını aştığını kaydeden Kırkoyun, bu işe gönül veren herkesin bunu başarabileceğini belirtti.

"Yarışmayı tesadüfen gördüm"

Trakya Kalkınma Ajansının açtığı yarışmayı internette tesadüfen gördüğünü , yarışmanın üniversite öğrencilerine yönelik olmasının hayal kırıklığı yarattığını dile getiren Kırkoyun, daha sonra yazışmalarla mülakata katılabildiğini ve başarılı olduğunu söyledi:

Silikon Vadisi nedir?

Silikon Vadisi, Kuzey Kaliforniya'daki San Francisco vadisinin bir parçası olan San Jose vadisine verilen isim olarak bilinit. Bu bölgeye bu ismin verilmesinin nedeni, silikon kırmık (yongaseti) üreticilerinin bu bölgede yoğun olarak üretim yapması ve teknoloji alanında gelişmelere büyük katkı sağlaması.

Sonradan, yüksek teknoloji ile ilgili sektörleri ifade etmek için kullanılan isim oldu. Zira pek çok bu tip firmanın merkezi veya çıkış yeri burası. Bunlara örnek olarak; Intel, Cisco, Google, HP, Maxtor, Softway Solutions, Apple, Microsoft, Oracle, Nvidia, AMD, Facebook, Twitter, Mozilla'yı sayabiliriz.

Kısacası Silikon Vadisi, teknolojinin başkenti...

KAYNAK : Yenişafak
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR