Google'dan üçü bir arada! Android tarih oluyor!

Google, neredeyse iki yıldır söylentileri konuşulan melez işletim sistemini ortaya çıkardı. Android ve Chrome işletim sistemleri Fuchsia adıyla birleşiyor!

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2018 11:06 GÜNCELLEME 14.02.2018 12:22 Bilgisayar
Google'dan üçü bir arada! Android tarih oluyor!
Google'dan üçü bir arada! Android tarih oluyor!

Geride kalan iki yılda, Google’ın ‘Andromeda’ adında yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı ve Android ile Chrome işletim sistemlerini bir araya getirmeye çalıştığına dair birçok haber ve söylenti ortaya çıkmıştı. Hatta şirketin Ekim 2017’de Andromeda’yı tanıtacağı bile iddia edilmişti. Bu iddia her ne kadar doğru çıkmasa da, Google’ın melez işletim sistemi Fuchsia adıyla doğrulandı.

Henüz geliştirilme aşamasında olan Fuchsia, Google’ın dizüstüler, telefonlar ve tabletlerde çalışabilen melez işletim sistemi olacak.

 

Google Fuchsia işletim sistemiyle çalışacak cihazlar, Google Dokümanlar’ın tam özellikli masaüstü sürümünü kullanabilecekken; Google Play Store’dan mobil uygulamalar da indirebilecek. Örneğin Fuchsia ile çalışan birden fazla cihazı olan kullanıcılar, bir cihazda açtıkları uygulamayı diğer cihazda bıraktıkları yerden kullanmaya devam edebilecekler.

Fuchsia’nın kart tabanlı arayüzü, her uygulamanın bu kartlar içerisinde çalıştırılmasını ve istenildiğinde kartların içerisine birden fazla uygulama yerleştirilmesini sağlıyor. Öte yandan işletim sistemi Google Asistan’ın uygulama kullanımlarından ve kullanıcı davranışlarından daha fazla veri toplamasını mümkün kılıyor. Böylece kullanıcı deneyiminin iyileştirilebilmesi hedefleniyor.

Ağustos 2016’dan bu yana “Andromeda” kod adıyla söylentilerini duyduğumuz Fuchsia’nın deneme sürümünün bu yılın sonunda ortaya çıkması beklenirken; ilk Fuchsia ön yüklü cihazların ise 2019 yılında raflardaki yerini alacağı belirtiliyor.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 4
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan kullanmaz. Tüm datalar kayıt altında.. Bir sürü tarayıcı var neden bile bile veri paylaşıyorsunuz?
    Cevapla
  • Muhammet Z. 6 yıl önce Şikayet Et
    Kullandığınız tüm programlar zaten verilerinizi inceler. Hata olduğunda hatayı giderebilmek, kullanım durumuna göre de kullanımı geliştirmek için. Kullandığın telefon, bilgisayar, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi hepsi kullanım geçmişinizi yedeklemektedir. İletmesi gerektiği durumda ise servise iletebilir.
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    artik bizde kendi isletim sistemimizi yapmalıyız ve bill gates teb kurtulmaliyiz
    Cevapla
  • Muhammet Z. 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrafil Beyciğim; zaten yerli bir işletim sistemi hakkında çalışmamız var. Bunun adı da PARDUS'tur. Bilmiyorsan yerli arama motoru mobil için yaani web için geliyoo'dan aratabilirsin. Dünyadan haberinin olması dileğiyle İsraafil kardeşim. İyi günler dilerim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR