TİB'den Ekşi Sözlük'ü kapatma emri

TİB, Ekşi Sözlük'ün hosting firmasına bir mektup göndererek sitenin alan adının barındırılmasının 'derhal' durdurulmasını talep etti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2011 10:20 GÜNCELLEME 04.05.2011 10:20 Bilgisayar
TİB'den Ekşi Sözlük'ü kapatma emri
TİB'den Ekşi Sözlük'ü kapatma emri

Türkiye'nin en çok ziyaretçi toplayan forumlarından Ekşi Sözlük'ün kapatılması için hosting firmasına Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı'nca mektup gönderildi.

Mektupta, ekteki alan adlarının barındırılmasına derhal son verilmesi, aksi halde yasal işlemlere başvurulacağı belirtildi.

Listede Ekşi Sözlük'ün alan adı olan sourtimes.org'un da bulunduğu belirtiliyor.

Ekşi Sözlük'te de yer alan sözkonusu mektup şöyle:

"Sayın yer sağlayıcı;

Aşağıdaki alan adlarına yer sağlayıcılık hizmeti verdiğiniz tespit edilmiştir.

Bu kapsamda derhal bunlara yer sağlayıcılık hizmetine son vermeniz gerekmektedir.

Aksi takdirde herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın yasal işlemlere başvurulacaktır.

Diğer taraftan; bundan sonra da; 5651 sayılı kanunda sayılan katalog suçlar (müstehcenlik, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, vb.) kapsamındaki internet sitelerine yer sağlayıcılık (hosting) hizmeti vermemeniz gerekmektedir.

Gereğinin derhal yapılmasını ve sonucundan bilgi verilmesini rica ederim.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı"

Mektup üzerine Ekşi Sözlük yönetimi, yine aynı sayfada bir açıklama yaptı.

Açıklamada BTK ve TİB'in 'tamamen kontrolsüz ve çığrından çıkmış bir şekilde yönetildiği, tamamen zarara ziyana yol açtığı' belirtiliyor, "TİB'in şu anda yasal olarak tüm yükümlülüklerini çatır çatır eksiksiz yerine getiren Ekşi Sözlük'ü kapatma girişiminde bulunması artık bu bulamacın patladığı yerdir" ifadeleri kullanılıyor.

 

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • şahin demir 14 yıl önce Şikayet Et
    kapatılmalı... oradaki yazar(!)ların çoğunluğu mağdur edebiyatı yapan faşisttir. bu ülkenin temel değerlerine tahammülleri yoktur. dini konularda alaycıyken pornoya ve ahlâksız unsurlara sahip çıkarlar. faşizm engellenmeli, ekşi engellenmeli.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 14 yıl önce Şikayet Et
    MURTAZA BEY. Murtaza bey: sizin ileri demokrasi diye tanımladığınız hakaret,aşağılama,küfür,yargısız infaz ise size günaydın diyorum!uyan efendi kafanı kaldır.sabahları da protein ihtiva eden gıdalar tüketin (kafanız bassın o açıdan)selamlar..
    Cevapla
  • makine muh. 14 yıl önce Şikayet Et
    slmlar. bi o eksik kalmıştı
    Cevapla
  • ozgur kılıç 14 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. İleri demokrasi budur işte gorüşünü beğenmediğiniz size muhalefet edenleri susturmak bravo yahu istemeyen girmesin zorla mı bu nasıl özgürlük yahu ben ekşinin her yaptiğini desteklemiyorum ama içinde aradiğim seylerin coğunu buluyorum bence bu yanlıştan hemen donulmesi gerekir he gerçi ileri demokrasinin şartı bu unuttum
    Cevapla
  • Ayse Demir 14 yıl önce Şikayet Et
    yerinde hatta gec kalinmis bir adim... Fakli düsüncelere ve gruplara yapilan hakaret ve asagilamalar bir yana sahislara yapilan hakaretler cikarilsa eksi sözlük yolunmus tavuk sözlügüne döner. herkes fatih altayli'nin yaptigini yapamayacagi gibi türk yargisi da bir gurup carsaf agizli(ya da klavyeli) sahsin devamedegelen ve sonu gelmeyecegi asikar olan densizlikleriyle ugrasmaya mecbur degil! kimse fikir özgürlügü ayaklarina da yatmasin cünki böyle bir edepsizligin en liberal ülkelerde bile örnegi yok!! Fikir özgürlügünde samimi olan da ettigi hakaretin, attgigi iftiranin altina ismini yazar en azindan!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR