Sit alanında bulunan mamut fosillerinin sayısı 200’e yükseldi

Meksika’nın başkenti Mexico City yakınlarındaki Santa Lucia sit alanındaki devasa mezarlıkta geçen yıl 70 fosilin bulunmasından bu yana yapılan çalışmalarla 130 mamut fosili daha ortaya çıkarıldı. Uzmanlar, bölgenin binlerce yıl önce hayvanların tuzağa düşmesine neden olan bataklık bir araziye dönüştürüldüğünü ve insanların alet yapmak için onları öldürmüş olabileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 18:08 GÜNCELLEME 07.09.2020 18:08 Bilim
Sit alanında bulunan mamut fosillerinin sayısı 200’e yükseldi
Sit alanında bulunan mamut fosillerinin sayısı 200’e yükseldi

"MAMUT MERKEZİ" İLAN EDİLDİ

Latin Amerika ülkesi Meksika, arkeologlar tarafından mamut merkezi ilan edildi. Başkent Mexico City yakınlarındanki Santa Lucia sit alanında yapılan kazılar esnasında bulunan mamut fosillerinin sayısı 200’e yükseldi.



Bölge geçen yıl inşaat işçileri tarafından yeni havalimanının inşası çalışmaları esnasında keşfedilmiş ve daha sonra bilim insanları bu bölgede 70 mamut fosili bulduğunu açıklamıştı.

 

Geçen yıldan bu yana 130 mamut fosili daha açığa çıkaran arkeolglar keşiflerine her geçen gün yenisinin eklendiğini açıkladı.

MAMUTLARIN YANI SIRA 15 İNSAN, 25 DEVE VE 5 AT İSKELETİ BULUNDU

Bununla birlikte uzmanlar, sit alanında 10 bin ile 20 bin yıl öncesinde yaşayan insanlara ait olduğu düşünlüen mamut kemiklerinden yapılmış aletler bulduklarını söyledi.  Yapılan keşifte mamut fosillerinin yanı sıra 15 insan, 25 deve ve 5 at iskeleti de bulundu.



DÖNÜM NOKTASI

Ulusal Antropoloji Enstitüsü’nden arkeolog  Ruben Manzanilla, bulguların antik çağlardaki dev canlıların biyoçeşitliliği ve insanlarla olan ilişkileri hakkında önemli bilgiler sağladığını söyledi.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR