Mısırda heyecanlandıran gelişme; 70 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu

New Valley Üniversitesi ve Kahire Üniversitesi'nden ortak bir araştırma ekibi, New Valley Valiliği'ndeki Kharga Vahası'nda bulunan Quseir formasyonunda, yan boyunlu bir nehir kaplumbağasının tam kabuğuna ait bir fosil ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2023 10:58 GÜNCELLEME 21.02.2023 11:12 Bilim
Mısırda heyecanlandıran gelişme; 70 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu
Mısırda heyecanlandıran gelişme; 70 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu

Mısır'ın Vadi el-Cedid kentinde 70 milyon yıllık bir kaplumbağa fosili bulunduğu belirtildi. Araştırmacılara göre, tüm kabuğun fosili 70 milyon yıl öncesine, Üst Kretase dönemine (Kampaniyen) kadar uzanıyor.

Vadi el-Cedid Üniversitesinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Kahire Üniversitesiyle ortak çalışma yapan araştırma ekiplerinin, kentin Karn Cinnah bölgesinde yan boyunlu bir nehir kaplumbağasının fosilini keşfettiği kaydedildi.

MISIR VE KUZEY AFRİKA'DA BİR İLK

Mısır ve Kuzey Afrika'da ilk kez keşfedilen ve kayıt altına alınan bu türün, 70 milyon yıl veya daha uzun bir tarihe sahip olduğu aktarılan açıklamada, söz konusu kaplumbağa türünün nehirlerde ve tatlı suda yaşadığı ifade edildi.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR