Deniz Yılmaz kral! Elazığspor zirvede!

Elazığspor, ikinci yarının en çok puan toplayan ekibi olarak devleri geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2014 11:52 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:20 BİRİNCİ LİG
Deniz Yılmaz kral! Elazığspor zirvede!
Deniz Yılmaz kral! Elazığspor zirvede!

Elazığspor, Okan Buruk yönetiminde parlak günler geçiriyor.

Bordo beyazlılar, ikinci yarıda gösterdiği performansla devleri geride bıraktı.

Süper Lig'in ikinci yarısında 6 hafta geride kalırken en başarılı takım Elazığspor oldu. Elazığspor 18.hafta ile 23.hafta arasında 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi ile 13 puan topladı. Elazığspor ligin ilk yarısında 17 haftada 13 puan toplamıştı.

Elazığspor'un ardından Galatasaray 12 puanla 2.sırada, Beşiktaş 11 puanla 3.sırada yer aldı. Fenerbahçe 10 puan, Trabzonspor 7 puan alırken en az puan toplayan takımlar Gençlerbirliği (4) ve Kayserispor (5) oldu. Elazığspor ve Galatasaray 13'er golle en çok gol atan takımlar olurken Galatasaray 3 golle en az gol yiyen takım oldu.

İkinci yarının gol kralı da Elazığspor'dan

Süper Lig'in ikinci yarısında 6 hafta geride kalırken en çok gol atan oyuncu Elazığspor takımından Deniz Yılmaz oldu. Deniz Yılmaz 6 haftada 6 gol atarken K. Erciyesspor'un transferin son gününde takıma kattığı Edinho oynadığı 4 maçta 5 gol atmayı başardı. Akhisar Belediyespor takımından Mehmet Akyüz de ikinci yarıda 5 gol atmayı başardı.  Emre Güral, Sneijder ve Emre Belözoğlu ise 3'er gol attı. Sow, Kuyt, Burak Yılmaz, Drogba, Almeida, Paulo Henrique gibi ligin önemli golcüleri ise ikinci yarıda en fazla 2 gol atabildi.

Geçen sezon da böyleydi ama...

Süper Lig'de bu sezon 23.hafta geride kalırken Fenerbahçe 51 puanla lider, Galatasaray 45 puanla 2.sırada yer alıyor. İki takım arasında 6 puanlık fark bulunurken geçen sezonda benzeri durum vardı. Geçen sezon 23.haftada bu kez Galatasaray 46 puanla lider, Fenerbahçe 40 puanla 2.sırada yer alıyordu. En yakın rakibine 6 puan fark yapan Galatasaray sezonu da 10 puan farkla şampiyon bitirmişti. Geçen sezon 23.haftada 2.sıradaki Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 3.sırada bulunan Beşiktaş, bu sezonda 2.sıradaki Galatasaray'ın 2 puan gerisinde 3.sırada yer alıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR