Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında, Gençlerbirliği'ni sahasında 2-0 mağlup eden Göztepe, Eyüpspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 18:02 GÜNCELLEME 29.04.2024 10:27 BİRİNCİ LİG
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Göztepe, sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki maçı Göztepe 2-0'lık skorla kazandı.

Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri 77. dakikada Fıratcan Üzüm ve uzatma dakikalarında Ramon-Pascal Lundqvist attı.



Bu sonucun ardından Göztepe puanını 66 yaptı ve ligin bitimine iki hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. İzmir temsilcisi, Eyüpspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu. 2022'de Süper Lig'den düşen Göztepe, iki yıl aradan sonra geri dönmüş oldu.



Gürsel Aksel Stadı'nda yer yerinden oynadı

Maçın ardından Gürsel Aksel Stadı'nda yer yerinden oynadı. Hiçbir taraftar sahaya girmezken, müzik ve ışık gösterileri düzenlendi. Orta sahaya toplanan oyuncular ve teknik ekip çiftetelli oynadı. "Şampiyon Göztepe" baskılı tişörtleri giyen futbolcular tribünleri tek tek dolaşıp Süper Lig mutluluğunu doyasıya yaşadı. Bazı oyuncular sevinç gözyaşlarına boğulurken, tribünler ise stadı festival alanına çevirdi.



Danimarkalı Başkan büyük sevinç yaşadı

Maçı izleyen Göztepe'nin Danimarkalı Başkanı Rasmus Ankersen büyük sevinç yaşadı. Maçı Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile izleyen Ankersen sevincini Sportif Direktör Ivan Mance ile paylaştı. Rasmus Ankersen maçın sonlarına doğru telefonuyla taraftarın coşkusunu da kayıt altına aldı.



Stanimir Stoilov: "Hedefim Süper Lig’e çıkmaktı"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, "Çok mutluyum çünkü buraya tek sebep için, tek hedefle geldim o da Süper Lig'e çıkmaktı. Bu büyük kulüp taraftarıyla, tesisleriyle, organizasyonuyla Süper Lig'de olmayı hak ediyor. Göztepe, Türkiye'de futboluyla keyif veren Fenerbahçe, Galatasaray'la birlikte belki 3 kulüpten bir tanesi. Çok iyi bir oyuncu grubumuz vardı. Çok çalıştılar. İki inanılmaz kaptanımız İsmail ve Atınç karakterleriyle takıma çok iyi liderlik ettiler. Özellikle Atınç oynamamasına rağmen gördüğüm en iyi profesyonellerden biriydi. Takıma liderlik etti. Kimse bireysel olarak kendisini düşünmedi, sadece kulübü düşündü. Taraftarlarımızı tebrik etmek, onlara teşekkür etmek istiyorum hep anımızda oldular" ifadelerini kullandı.



“Bu kulüp Süper Ligi hak ediyor”

Göztepe’nin ve bu şehrin Süper Lig'de olmayı hak ettiğini dile getiren Stoilov, "Taraftarımızdan seneye de bizi Süper Lig'de her zaman desteklemelerini istiyorum. Seneye Süper Lig'de taraftarımız için elimizden gelenin en iyisini yaparak en iyi performansımızı göstereceğiz. Tüm kulüp çalışanlarına, bu kulüp için emek veren herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Herkes büyük bir mücadele gerçekleştirdi. Aynı zamanda özellikle Rasmus Ankersen, Ivan Mance ve Mehmet Sepil'e teşekkür ediyorum. Bana her zaman ilk andan beri güven verdiler. Bu büyük kulübün Süper Lig'de olmasını istiyordum, bunu başardığımız için çok mutluyum" dedi. Stoilov, "Bugüne kadar çok kupa kazanmış, Şampiyonlar Ligi tecrübeleri yaşamış, finaller görmüş bir hocayım. Göreve geldiğimizde daha agresif, daha önde basan bir Göztepe oluşturmaya çalıştık. Böyle hırslı taraftarı olan bir takımın agresif, baskılı oynaması gerektiğini düşünüyorum. Onlar sadece taktiksel bir futbol izlemeye gelmiyorlar, hırslı bir takım izlemek istiyorlar. Biz onlara bunu verdik ve başarılı olduk" şeklinde konuştu.



Stanimir Stoilov'a ıslak kutlama

Maç sonu basın toplantısında Stoilov açıklama yaptığı sırada toplantı odasını basan sarı-kırmızılı futbolcular, suya boğdukları Bulgaristanlı hocayı şampiyonluk şarkıları söyledi. Tecrübeli teknik adam futbolcuların sürprizinin ardından toplantıya ıslak bir şekilde devam etti.



Taraftar sokağa döküldü

Takımlarının Süper Lig’e yükselişini tribünde coşkuyla karşılayan binlerce taraftar, maçın bitimiyle kutlamaları sokaklara taşıdı. Araçlarıyla ve yaya şekilde sokakları dolduran coşkulu Göztepe taraftarları, sloganlar atarak büyük sevinç yaşadı.

Bakan Bak'tan Göztepe'ye tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Trendyol 1. Lig 32. Haftasında aldığı sonuçla Trendyol Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Göztepe’yi yayımladığı mesajla tebrik etti.  

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“2023-2024 sezonu Trendyol 1. Lig’de bitime 3 hafta kalaTrendyol Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Göztepe’yi kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve sarı kırmızılı taraftarları tebrik ediyorum. Eyüpspor’un ardından Süper Lige yükselen ikinci takım olan Göztepe’ye başarılar diliyorum.”

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Alper 1 hafta önce Şikayet Et
    Ligdeki İstanbul takımı sayısı en fazla iki olmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Daha çıkmadan taraftarları dün bir genci linç etmek istiyor ve o genci korumak isteyen esnaflar ile meydan savaşı yaşanıyor. Böyle geleceklerse yazık.
    Cevapla
  • Muhammed Kerem 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, taraftar centilmen olsun
    Cevapla
  • Bora 1 hafta önce Şikayet Et
    İzmir'in asansör takımlarından bir tanesi geldiği yere döner....
    Cevapla
  • Göz Göz 1 hafta önce Şikayet Et
    Tebrikler Göztepe. Türkiye’nin 3. büyükşehiri İzmir’in ligde tek temsilcisi olmayı hak ettin. Takım iyi transferlerle ligde kalıcı olacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR