Tartışmalı karar sonrası 2 hakem istifa etti: Başkan canlı yayında duyurdu

Sivasspor ile Amedspor arasında oynanan maçtaki tartışmalı ofsayt kararı sonrası hakemler istifa etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2026 10:15 GÜNCELLEME 27.01.2026 10:31 BİRİNCİ LİG
Tartışmalı karar sonrası 2 hakem istifa etti: Başkan canlı yayında duyurdu
Tartışmalı karar sonrası 2 hakem istifa etti: Başkan canlı yayında duyurdu
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • TFF 1. Lig'de Sivasspor, evinde ağırladığı Amedspor ile 1-1 berabere kaldı.
  • Sivasspor, maç esnasında konuk takımın attığı golün "ofsayt" olduğunu öne sürüp hakem yönetimine tepki gösterdi.
  • Sivasspor Başkanı Burak Özçoban, VAR hakemleri Alper Çetin ve Serkan Çimen'in istifa ettiğini duyurdu.

Trendyol 1. Lig'in 22. haftasında Özbelsan Sivasspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler ile 1-1 berabere kaldı.

Sivasspor Kulübü, maçın ardından rakip takımın attığı golün ofsayt olduğunu savunarak, Merkez Hakem Kurulu'nun söz konusu pozisyona ilişkin inceleme ve değerlendirme süreci başlattığını bildirdi.

Sivasspor Kulübünden "İkinci ofsaytımsı vakası" başlığıyla yapılan açıklamada, karşılaşmanın ardından ilgili pozisyona dair maçın tekrar görüntülerinin kulüp tarafından detaylı şekilde incelendiği belirtilerek, “Kulübümüz, hakem hatası olduğunu kesinleştirmeden ve resmi değerlendirmeler tamamlanmadan kamuoyuna açıklama yapma konusunda her zaman sorumlu ve temkinli bir yaklaşım benimsemektedir.” açıklaması yapılarak gerekli adımların atılacağı vurgulanmıştı.

TFF 1. Lig'de oynanan Sivasspor - Amedspor maçından bir görüntü.

BAŞKAN AÇIKLADI: İSTİFA ETTİLER

Bu gelişmelerin ardından Sivasspor Başkanı Burak Özçoban hakemlerin istifa ettiğini duyurdu.

Özçoban, büyüksivastv'ye yaptığı açıklamada, "Amedspor ile oynadığımız maçta yediğimiz gol ofsayt. Mecnun Başkan ile görüştüm. VAR hakemi Alper Çetin ile AVAR hakemi Serkan Çimen istifa etti. 

Özçoban, büyüksivas TV'ye yaptığı açıklamada, "Mecnun Başkanımla konuştum. VAR hakemleri Serkan Çimen ve Alper Çetin istifalarını verdiler. Gerekli işlemler yapıldı. Hakemlerin daha dikkatli olması lazım. Art niyet sezdiğimiz anda tüylerimiz diken diken oluyor. O noktada biz üstümüze düşeni yapmak zorundayız. Bugün gereken yapıldığı için mutluyuz, iki puanımız gitti." ifadelerini kullandı. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Cenk 53 dakika önce Şikayet Et
    Golü iptal edin o zaman... Yanlarına kar kalmasın.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 saat önce Şikayet Et
    Her hatada hakem giderse idare edecek hakem bulamazsınız . Maçı seyrettim hakem gayet iyi yönetti . Boş kaleye üç defa golu atamayan oyuncusunu kovsa daha iyi olur
    Cevapla
  • Yiğit 24 dakika önce Şikayet Et
    Bariz bir hata yapan gidecek gelende ayağını denk alacak. Tabi burda hakemlerin istifa etmesi TFF Baskan yardımcısı eski Sivas başkanı olmasından kaynaklı gibi duruyor. Acıklamada Sivasspor başkanı hemen eski Sivasppor başkanı Mecnun beyi aradım diyor. Hakemlere baskı yapıp istifa ettirmişler. Gayet acık ve net
    Cevapla
  • Musaa 1 saat önce Şikayet Et
    Hemşericilik de var demek vay vay
    Cevapla
  • Murat 1 saat önce Şikayet Et
    Atı alan Üsküdar'ı geçiyo o nolacak, senelerdir her hafta hakem hataları konuşuluyor ama alınan puanlar cepte keklik böyle böyle bir takım 3 sene üst üste şampiyon yapılıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Erzurum amed maçın son dakikada verilmeyen penaltı ne olcak tabi mezun var sivasın arkasında anlayana
    Cevapla
  • Rahim Küçükoğlu 8 dakika önce Şikayet Et
    Mecnun olsaydı Sivas in arkasında Sivas superlig de olurdu .. PTT 1. Lig de değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR