Görüntüler Bitlis'ten: O tehlikeli hayvanlar piknikçilere...

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki piknikçilerin çadırına misafir olan ve yiyecek alan boz ayılar dron kamerasına yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 10:04 GÜNCELLEME 23.10.2024 12:33 ÜLKE'DE BUGÜN
Görüntüler Bitlis'ten: O tehlikeli hayvanlar piknikçilere...
Görüntüler Bitlis'ten: O tehlikeli hayvanlar piknikçilere...

Tatvan ilçesindeki 2 bin 948 rakımlı Nemrut Kalderası'nda görülen boz ayılar, son zamanlarla artan ziyaretçilerle daha fazla kendilerini göstermeye başladılar. 

BOZ AYILAR ORGANİZE OLDU

Bölgeye gidenlerin zaman zaman elleriyle beslemeye çalıştıkları boz ayılar, bu kez organize şekilde bir çadıra dadanırken objektiflere yansıdı.

Piknik yapmak için bölgeye gelenlerin çadırına gelen 3 boz ayıdan biri çadırdan yiyecek alırken, diğer 2'sinin çevreyi kolaçan ettiği ve daha sonra çadırın yanındaki sepet ve poşetler içindeki yiyecekleri alarak yedikleri görüldü.

Dron ile havadan görüntülenen boz ayıların sevimli halleri ise izleyenleri gülümsetti.

SALDIRIDAN SON ANDA KURTULDU

Piknikçilerin sonradan fark edip uzaklaştırmaya çalıştıkları boz ayıların, uzun bir süre aldıkları yiyecekleri yemekle meşgul olduğu gözlemlendi.

Vatandaşların su dökerek uzaklaştırmak istediği boz ayıların arkasını dönen vatandaşlara saldırma girişimi ise anbean dron kamerasına yansıdı.

Vatandaşın son anda fark edip yaptığı manevra sayesinde saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

Uzun süre ayıların uzaklaşmasını bekleyen piknikçiler, ardından çadırlarını toplayarak alandan uzaklaştı.

Uzmanlar, ayı saldırılarına karşı dikkatli olunması ve ayılarla temas kurulup, elle beslenmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR