Necati Şaşmaz kimdir ve aslen nerelidir? Polat Alemdar olarak tanınan Necati Şaşmaz kaç yaşında?

2003'te Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterine hayat veren Necati Şaşmaz son günlerde arama motorlarında sıkça aratılan isimlerden oldu. Necati Şaşmaz aslında kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Necati Şaşmaz'ın ünlü olan kardeşleri kimlerdir? İşte Necati Şaşmaz hakkında tüm bilinmeyenler...

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2021 12:35 GÜNCELLEME 10.09.2021 12:40 BİYOGRAFİ
Necati Şaşmaz kimdir ve aslen nerelidir? Polat Alemdar olarak tanınan Necati Şaşmaz kaç yaşında?
Necati Şaşmaz kimdir ve aslen nerelidir? Polat Alemdar olarak tanınan Necati Şaşmaz kaç yaşında?

Necati Şaşmaz 15 aralık 1971'de Elazığ'da dünyaya geldi. Aslen zaza olan Şaşmaz'ın gerçek adı Muhammed Necati Şaşmaz'dır. Annesinin adı Sahil, babasının adı Abdulkadir'dir. 3 çocuklu bir ailenin ferdidir. Kardeşleri, senarist Raci Şaşmaz ve yönetmen Zübeyr Şaşmaz'dır. 

İlköğreniminin ardından liseyi tamamladı. Lise mezuniyetinin ardından üniversite sınavını kazanamayınca eğitim hayatı son buldu. 

Liseden sonra, Kanada'ya, ardından da Amerika'ya gitti. Burada 6 yıl hayatına devam ettikten sonra Türkiye'ye döndü. Eylül 1999'da Kütahya'da bedelli askerliğini yaptı. 

2011'de yeniden Amerika'ya gitmeyi planlayan Şaşmaz, Amerika'da yaşanan saldırıların ardından ülkesinde kalmaya karar verdi. Bir dönem Ukrayna'ya gitti ancak yeniden ülkeye dönüş yaptı. 

SİGORTA ACENTESİ AÇTI 

Türkiye'de hayatına sürdürmeye karar veren Şaşmaz, Ankara'da bir sigorta acentesi açtı. Bir süre sonra, Raci Şaşmaz'ın öncülüğünde Osman Sınav ile görüştü.

OYUNCULUK HAYATI BAŞLADI

Raci Şaşmaz ile birlikte Osman Sınav'ın Kurtlar Vadisi projesi için teklif ettiği başrol oyunculuğunu kabul etti. 

Kurtlar Vadisi dizisinde başrol oynamaya başlayan Şaşmaz, ülke çapında canlandırdığı karakterin ismi ile tanınmaya başladı. Polat Alemdar ismi ile çok sayıda insanın gönlünde taht kuran Şaşmaz'ın rol aldığı Kurtlar Vadisi de yayınlandığı neredeyse her hafta reyting rekorları kırdı. 

Şaşmaz'ın rol aldığı dizi ve filmler şöyle:

  • 2003-2005 - Kurtlar Vadisi (Dizi)

  • 2005 - Ekmek Teknesi (Dizi) - konuk oyuncu

  • 2006 - Mavi Rüya (Dizi) - konuk oyuncu

  • 2007 - Kurtlar Vadisi Terör (Dizi)

  • 2007-2016 - Kurtlar Vadisi Pusu (Dizi)

  • 2006 - Kurtlar Vadisi Irak (Film)

  • 2011 - Halil İbrahim Sofrası (Dizi) - konuk oyuncu

  • 2011 - Kurtlar Vadisi Filistin (Film)

  • 2012 - Kurt Kanunu (Dizi) - konuk oyuncu

  • 2017 - Kurtlar Vadisi Vatan (Film)

2009'da Yazete adında bir haber sitesi kurdu. Ayrıca 2015'te 'Kara Kutu' filmi ve 2019'da 'Nöbet' filminin yapımcılığını üstlendi. 

GEZİ PARKI OLAYLARINDA HÜKÜMETİN YANINDA DURDU

Gezi Parkı olaylarında hükümetin yanında saf tutan Şaşmaz, hükümete destek veren sanatçılardan oluşan heyetin içinde yer aldı. Heyetin gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı basın açıklaması ile gündem oldu ve sosyal medyada bir takım insanların tepkisini topladı. 

TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ 

Ünlü oyuncu, 2 Kasım 2014'te, dizi çekimleri esnasında trafik kazası geçirdi. Kazada çenesinde kırık olduğu belirlendi ve ardından bir ameliyat edildi.

NECATİ ŞAŞMAZ'IN EŞİ (NECATİ ŞAŞMAZ'IN EVLİLİKLERİ)

2001'de Amerika'da tanıştığı Claire B. ile nikah masasına oturdu. Bu evlilik aynı yıl son buldu. 

12 Aralık 2012'de gazeteci Ömer Lütfi Mete'nin yeğeni Nagehan Kaşıkçı ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden 2 erkek çocuğu dünyaya geldi. Oğullarının ismi Ali Nadir ve Yusuf Emir'dir. Bu evlilik 2021'de boşanma ile sonuçlandı.

NECATİ ŞAŞMAZ İÇİN 12 YIL HAPİS 

Nagehan Kaşıkçı ve Necati Şaşmaz'ın 2019' açılan boşanma davası uzadı. Kaşıkçı, Ekim 2020'de "illegal yollardan delil elde ettiği" gerekçesi ile Necati Şaşmaz'a 12 yıl hapis istemi ile dava açtı. Aynı gerekçe ile kayınpederi Ahmet Kaşıkçı da oyuncu Şaşmaz'a dava açtı.

Dava sonucunda, Necati Şaşmaz beraat etti ve boşanma gerçekleşti. 

NECATİ ŞAŞMAZ EVLİ Mİ? 

Necati Şaşmaz 2021'de beri bekardır.

NECATİ ŞAŞMAZ'IN SEVGİLİSİ

2004-2008 arasında oyuncu Yasemin Öztürk ile bir birliktelik yaşadı. 

2010-2012 arasında ise yine kendisi gibi oyuncu Nur Fettahoğlu ile bir birlikteliği oldu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR