Lütfü Akdoğan kimdir? Lütfü Akdoğan kaç yaşında vefat etti? Lütfü Akdoğan hayatı...
Ünlü gazeteci Lütfü Akdoğan hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından gündem olan Lütfü Akdoğan kimdir ve aslen nerelidir? Lütfü Akdoğan kaç yaşında vefat etti? Lütfü Akdoğan neden öldü? İşte hakkında çokça araştırma yapılan Lütfü Akdoğan hayatı ve biyografisi...
ABONE OLLütfü Akdoğan, 24 Temmuz 1930'da Hatay'da dünyaya geldi. Doğduğu dönemde Hatay işgal altındaydı.
İlk ve orta öğrenimini Fransızca ve Arapça eğitim ile tamamladı. Daha sonra Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. Daha liseli yıllardayken gazeteciliğe olan ilgisi belliydi. Okul gazetesinin vazgeçilmez isimlerinden olmuştu. Üniversiteye ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladı. Bu okulu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Basın Yayın Gazetecilik Enstitüsü'nü başarı ile tamamladı.
GAZETECİLİK HAYATI
Hukuk Fakültesi'ndeki eğitim hayatı devam ederken gazetecilik yapmaya başladı. Son Saat gazetesinde başladığı meslek hayatına polis muhabiri olarak devam etti. İş anlamında kendini ilerleten Akdoğan üniversite eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı. İlerleyen yıllarda ise
Gazetecilikte başarı gösteren Akdoğan, Yeni Sabah ve Tercüman Gazetelerinde görev aldı. Daha sonraki yıllarda, Akşam gazetesinde performans göstermeye başladı. Ardından Yeni İstanbul Gazetesi İstihbarat Şefi olarak işe başladı.
Bir dönem Kasım Gülek ile Tanin isimli bir gazete çıkarttı. Ancak bu gazetenin ömrü uzun sürmedi. Daha sonra yeniden Tercüman Gazetesinin ayağa kaldırılmasında önemli bir rol oynadı. Ve çalışmaları sonuç verdi, gazete en yüksek tirajlı gazetelerden biri haline geldi.
HAPİS YATTI
Tercüman Gazetesi'nden çalıştığı sırada yayınladığı röportajlarla dünya çapında kendini öne çıkardı. 1957'de, bir gün bir yazı yayınladı. Yazının içeriği nedeniyle 2,5 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.
MİLLETVEKİLİ OLDU
1965 - 1969 arası Adalet Partisi Konya Milletvekili olarak görev aldı. Bu dönemde, Dışişleri Komisyonu ile Basın ve Turizm Komisyonu üyeliği de yaptı.
Türkiye ile Arap ülkeleri arasında siyasi ve ticari anlamda büyük bir iletişim sağladı.
Milletvekili olduğu dönemde de mesleğini sürdürdü. 1967 ile 1973 Arap-İsrail Savaşları’nda harp muhabiri olarak çalışmaya devam etti.
SADDAM HÜSEYİN RÖPORTAJI YAPTI
Çok sayıda ülke lideri ile, imkansız denilebilecek röportajlar gerçekleştirdi. Ortadoğu Kralları, Cumhurbaşkanları gibi isimlerle görüşmeler sağladı.
Dünya çapında büyük ilgi gören Saddam Hüseyin röportajına imza attı. Bu röportaj Hürriyet Gazetesi'nde yayınlandı.
LÜTFÜ AKDOĞAN KİTAPLARI
Lütfü Akdoğan'a ait kitaplar şunlardır:
-
Efsane Cengo
-
Geleceğin Yüzyılı
-
Türkiye Nereye
-
Krallar ve Başkanlarla 50 Yıl
-
Karanlıktan Aydınlığa: Yeni Bir Dünyaya Doğru
-
İslam'ın Özü
-
Molla Mustafa Barzani Anlatıyor
-
Yer Gök Deniz
-
İmparatorluğu Yıkan Kadın: Sara
LÜTFÜ AKDOĞAN VEFAT ETTİ
Lütfü Akdoğan hayata gözlerini kapattı. Cenaze namazı bugün Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak ve ardından Yeniköy Kabristanı’nda defnedilecek.