Vahit Kirişçi kimdir ve aslen nerelidir? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi biyografisi...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Vahit Kirişçi'nin nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu internet kullanıcıları tarafından araştırılıyor. İşte, merak edenler için Vahit Kirişçi biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2022 12:18 GÜNCELLEME 04.07.2022 12:18 BİYOGRAFİ
Vahit Kirişçi kimdir ve aslen nerelidir? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi biyografisi...
Vahit Kirişçi kimdir ve aslen nerelidir? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi biyografisi...

Vahit Kirişci 4 Aralık 1960'ta Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Aslen Kahramanmaraşlı'dır. Şimdilerde 61 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni başarı ile tamamladı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Akademik yolda devam etmek isteyen Kirişçi, doktorasını yapmak üzere İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde çalışmalar yürüttü. 

Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir Bir dönem Bahçeli'nin danışmanlığını yapan Vedat Bilgin hayatı... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir? Bir dönem Bahçeli'nin danışmanlığını yapan...

Vahit Kirişçi

İngiltere'de eğitim sürecini tamamladıktan sonra ülkeye dönüş yapan Kirişçi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. Bir dönem buradaki çalışma hayatına devam etti.

İlerleyen yıllarda akademisyen olarak görev yapmaya başlayan Vahit Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği yaptı. Yardımcı Doçentlik unvanı aldıktan sonra 1995'te Doçent, 2001'de ise Profesör oldu.

Çukurova Üniversitesi'de kariyerine devam ettiği yıllarda çok sayıda çalışmaya imza attı ve birçok kitap yayınladı. 

Mahmut Özer kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer aslen nereli ve kaç yaşında? Kariyeri...Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi

SİYASİ HAYATI

Vahit Kirişçi, uzun seneler boyunca AK Parti'de aktif olarak çalışmalar yürüttü. 14 Kasım 2002 - 3 Haziran 2007 arasında AK Parti Adana milletvekili olarak görev yaptı. Ertesi sene gerçekleşen seçimlerde yeniden başarı sağlayan Kirişçi, 23 Temmuz 2007 - 23 Nisan 2011 arasında mecliste yer aldı. 

Ayrıca, Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği yaptı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olarak da çalıştı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir ve aslen nerelidir? Nureddin Nebati kariyeri...Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir ve aslen nerelidir? Kariyeri...

Vahit Kirişçi biyografisi

TARIM VE ORMAN BAKANI OLDU

Vahit Kirişçi, 4 Mart 2022'de Tarım ve Orman Bakanı olarak göreve başladı. Kirişçi'den önce, Bekir Pakdemirli bu görevi yürütüyordu. 

VAHİT KİRİŞÇİ EVLİ Mİ?

Vahit Kirişçi evlidir. Bu evliliğinden 3 çocuk sahibidir. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR