Bilge Yılmaz kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Bilge Yılmaz biyografisi...

Meral Akşener'in 'Ekonomimizi yönetecek" diyerek işaret ettiği Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa ettikten sonra Meral Akşener'i de istifaya davet etmesi ile gündem oldu. Bunun üzerine Bilge Yılmaz'ın hayatı ve kariyeri hakkında araştırma yapıldı. İşte, merak edenler için Bilge Yılmaz'ın bilinmeyen hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2024 14:02 GÜNCELLEME 03.04.2024 14:02 BİYOGRAFİ
Bilge Yılmaz kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Bilge Yılmaz biyografisi...
Bilge Yılmaz kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Bilge Yılmaz biyografisi...

Bilge Yılmaz 1968'de Balıkesir'de dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu'dur. Şimdilerde 56 yaşındadır. 

Matematik öğretmeni bir babanın, ressam bir ailenin evladıdır. Çocukluk dönemini Balıkesir'de ve Ankara'da geçirdi. 

Bilge Yılmaz

İlk öğrenimini, Ergenekon İlkokulu’nda tamamlayan Bilge Yılmaz, orta ve Kadıköy Anadolu Lisesindeki öğreniminin ardından Nişantaşı Anadolu Lisesinden mezun oldu. Daha sonra  Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Lisans eğitiminin ardından akademik olarak devam etmek isteyen Bilge Yılmaz, fizik alanında da çift anadal yaptı. Hem Elektrik Elektronik Mühendisi hem de Fizikçidir. 

Sonraki dönemlerde Ekonomi alanına yöneldi. Princeton Üniversitesi'nde devam etti, iktisat alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonrasında ise yine iktisat alanında doktorasını tamamladı. 

Bilge Yılmaz biyografisi

Doktora eğitimine devam ettiği dönemde Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton Okulu'nda akademisyen olarak göreve başladı. Stanford Üniversitesi ve Wharton Okulu'nda görev yaptı. 

SİYASİ HAYATI

Bilge Yılmaz 2002 seçimlerinde siyaset sahnesine atıldı. Yurt Partisi'nin parti meclisi üyesi olarak çalışmalar yürüttü. Daha sonra ABD'ye yerleşince siyasete de ara verdi.

2021'de Türkiye'ye dönüş yaptı. Muhalefet partileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Ekim 2021'de İYİ Parti'ye katıldı. Partisinin Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı olarak görev üstlendi.

Aralık 2021'de İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı olarak atandı. 31 Mart yerel seçimlerinde ise partiden istifa etti ve sonrasında Meral Akşener'i da istifaya davet etti. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ali nazik 1 ay önce Şikayet Et
    Meral hanım hançeri kendi kullanırdı: Çiller, Ağar, Toptan, akp, Bahçeli, Özdağ, Halaçoğlu, Yuvalı.. yanına çağırıp hançerledikleri.. Bu sefer kendi silahıyla vurulmuş.
    Cevapla
  • davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Pensilvanya duydunuz yetmezmi ne mal olduğu...
    Cevapla
  • EYT 1 yıl önce Şikayet Et
    abd den gelmiş ve bundan medet uman milliyetçiyim diyen bi parti var yesinler sizi
    Cevapla
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    milli gururumuz iha/sihaların projesini yürüten Selçuk Bayraktar'da abd den geldi ve yaptıkları ortada. Abd de eğitim almış bir milliyetçi ülkesine faydalı olabiliyor demek ki :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR