Seda Fettahoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşındaydı? Seda Fettahoğlu'nun oynadığı diziler...

Seda Fettahoğlu ölümünün ardından gündem oldu. Bunun üzerine Seda Fettahoğlu'nun hayatı ile ilgili bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte, seslendirmen ve oyuncu Seda Fettahoğlu'nun biyografisi

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2023 11:36 GÜNCELLEME 29.09.2023 11:36 BİYOGRAFİ
Seda Fettahoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşındaydı? Seda Fettahoğlu'nun oynadığı diziler...
Seda Fettahoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Kaç yaşındaydı? Seda Fettahoğlu'nun oynadığı diziler...

Seda Fettahoğlu 26 Eylül 1979'da Trabzon'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. 

Çocukluk dönemini Trabzon'da geçiren Seda Fettahoğlu, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 

Seda Fettahoğlu

Eğitim hayatına devam ederken diğer yandan da tiyatro oyunlarında yer aldı. Kamera önündeki ilk oyunculuk deneyimini ise Efsane isimli mini dizi ile yaşadı. Bu dizideki Zeynep karakterinin ardından dönemin popüler dizisi Sihirli Annem'de rol aldı.

Bir yandan dizi oyunculuğu yapan oyuncu diğer yandan da Şehir Tiyatrosunda aktif olarak çalıştı. 2015'te Yalan Dünya dizisinde Asiye karakterine hayat veren oyuncu en son 2018 ile 2019 arasında Çocuklar Duymasın dizisinin kadrosunda yer aldı. 

Çocuklar Duymasın dizisinde Emre'nin (Havuç) kayınvalidesi, Haluk ve Meltem'in dünürü Sultan karakterini canlandırdı. Bu dizideki rolü ile akıllar kazındı. 

Seda Fettahoğlu'nun oynadığı diziler

SEDA FETTAHOĞLU'NUN OYNADIĞI DİZİLER

  • 2018-2019 - Çocuklar Duymasın

  • 2017 - Komedi Türkiye

  • 2015 - Yalan Dünya 

  • 2007 - Çatı Katı

  • 2005 - Savcının Karısı

  • 2005 - Pembe ve Mavi

  • 2005 - Dolunay

  • 2004 - Sular Durulmuyor

  • 2003 - Sihirli Annem

  • 2002 - Koçum Benm

  • 2002 - Efsane

SEDA FETTAHOĞLU'NUN ÖLÜMÜ

 Seda Fettahoğlu 27 Eylül 2023'te İstanbul'da bir parkta ölü bulundu. 44 yaşındaki oyuncunun vefat nedeni henüz tespit edilemedi. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR