AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı kimdir, nerelidir?

AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 74 ilin adayını belirleyen AK Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı oldu. İşte Asım Balcı kimdir, nerelidir sorularının yanıtları!

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2024 15:21 GÜNCELLEME 24.01.2024 17:04 BİYOGRAFİ
AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı kimdir, nerelidir?
AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı kimdir, nerelidir?

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum Osmancık'ta dünyaya gözlerini açmıştır. Eğitim hayatına 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olarak başlayan Balcı, akademik yolculuğuna yüksek lisans eğitimini ABD'deki University of Kentucky'de tamamlayarak devam etmiştir.

DOÇ. DR. ASIM BALCI HAYATI

Akademik kariyerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak devam eden Balcı, doktora çalışmalarını 2002 yılında başarıyla tamamlamıştır. Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olarak görev aldıktan sonra, 2003-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak ‘sağlıkta reform ve yeniden yapılandırma çalışmaları’ konularında önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevine atanmasının ardından, 2007-2010 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde TÜRKSAT’da e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) kuruluş aşamasında kamu kurumlarının e-Devlet sistemine entegrasyonu, dijital dönüşüm ve içerik yönetimi konularında başarıyla yöneticilik yapmıştır.

2010-2013 yılları arasında Ankara Kalkınma Ajansı'nın Kurucu Genel Sekreterliği görevini üstlenen Balcı, Ankara'da gerçekleştirilen birçok projede liderlik yaparak bölgesel gelişme, yenilikçilik, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmet geliştirme ile kırsal kalkınma konularına özel destekler sağlamıştır.

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Balcı, strateji geliştirme, inşaat-emlak ve Yeğitek’ten sorumlu müsteşar yardımcısı olarak önemli görevler üstlenmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptığı dönemde, 2 Mayıs 2014-1 Aralık 2019 tarihleri arasında şehrin idari işleyişinde önemli roller üstlenmiş ve başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Ayrıca, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ankara ili, Altındağ ilçe Belediye Başkanı olarak %64.4 oy oranıyla seçilerek, yerel yönetimde de etkili bir liderlik sergilemiştir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Doç. Dr. Asım Balcı, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok AB projesinde yer almış ve alanındaki bilgilerini pekiştirmiştir. Bilimsel makale ve kitaplarıyla da akademik dünyada önemli bir yer edinmiştir.

En son gerçekleştirilen ATO Kongre merkezindeki toplantıda AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları arasında açıklanan Asım Balcı, Mamak ilçesinin Belediye Başkan adayı oldu. Geniş kapsamlı akademik ve kariyer hayatı, Mamak ilçesi için umut vadediyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR