İbo Aslan kimdir ve aslen nerelidir? İbo Aslan'ın bilinmeyen hayatı!

İbo Aslan dövüşçülük alanında başarıları ile adından söz ettiriyor. UFC'de aktif kontratı olan Türk dövüşçü olan İbo Aslan'ın hayatı ve kariyeri oldukça merak edildi. İşte, araştıranlar için İbo Aslan'ın biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2024 15:47 GÜNCELLEME 03.04.2024 15:47 BİYOGRAFİ
İbo Aslan kimdir ve aslen nerelidir? İbo Aslan'ın bilinmeyen hayatı!
İbo Aslan kimdir ve aslen nerelidir? İbo Aslan'ın bilinmeyen hayatı!

İbo Aslan 1996'da Niğde'de dünyaya geldi. Aslen Niğdelidir. Şimdilerde 27 yaşındadır.

Çocukluk dönemini Niğde'de geçiren İbo Aslan, babasının işi dolayısıyla 7 yaşındayken ailesi ile birlikte Avusturya'nın başkenti Viyana'ya taşındı. Çocukluk yaşlardan itibaren çeşitli spor dallarında kendisi geliştirdi. 

Küçük yaşlardan araba tamirciliği yaparak babasına destek olan Aslan, ilerleyen dönemlerde futbol, Boks, kick boks, güreş ve jiu jitsu gibi farklı dallarda yöneldi. Liseden sonra ise tam anlamıyla dövüş sporları hayatının bir parçası haline geldi. 

2018'de Profesyonel MMA (Mixed Martial Arts) kariyerine adım attı ve ilk 8 maçından galibiyet ile ayrıldı. İbo Aslan spor kariyerindeki başarıları ile adından söz ettiriyor. 

UFC MAÇINI KAZANAN İLK TÜRK DÖVÜŞÇÜ OLDU

İbo Aslan, 16 Ağustos 2023'te Dana White's Contender Series'te UFC maçına çıktı. Rakibini nakavt etti ve böylece UFC'de ilk maçını kazanan ilk Türk dövüşçü unvanını elde etti.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR