Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir ve nerelidir? İstifa etti mi? Mustafa Masatlı'nın biyografisi...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, görevinden istifa edeceği yönündeki haberlerin ardından gündem oldu. Bunun üzerine 'Hatay Valisi kimdir?' sorusuna yanıt arandı. İşte merak edenler için Mustafa Masatlı'nın bilinmeyen hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2024 12:58 GÜNCELLEME 03.04.2024 12:58 BİYOGRAFİ
Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir ve nerelidir? İstifa etti mi? Mustafa Masatlı'nın biyografisi...
Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir ve nerelidir? İstifa etti mi? Mustafa Masatlı'nın biyografisi...

Mustafa Masatlı 11 Kasım 1969'da Çorum'un Sungurlu ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Çorumludur. Şimdilerde 55 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Çorum'da geçiren Mustafa Masatlı, ilk, orta ve lise öğrenimini de burada tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Akademik olarak devam etmek isteyen Masatlı, lisans eğitiminden sonra ise Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.  

Diğer yandan Kaymakamlık sınavlarına hazırlandı ve başarı elde ederek 1994'te Tokat Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra Kastamonu'nun Küre ilçesinde ve Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde Kaymakam vekilliği yaptı.

Daha sonra Sivas'ın Ulaş ilçesi, Van'ın Bahçesaray ilçesi, Antalya'nın Demre ilçesi, Samsun'un Alaçam ilçesi ve Bolu'nun Gerede ilçelerinde Kaymakam olarak hizmet yaptı. 

Tekirdağ'da Vali Yardımcısı olarak atandıktan bir süre sonra Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği yaptı. Ardından Kayseri Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. Sonrasında ise Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Kaymakamlık yaptı.

2018'de Ardahan Valisi olarak atandı. 2 yıl boyunca buradaki görevine devam ettikten sonra Amasya Valiliğine atandı. 2023'e ise Hatay Valisi olarak göreve başladı. Hala burada devam etmektedir. 

GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ Mİ?

Mustafa Masatlı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde Valilik görevinden istifa ettiği iddia edildi. Buna yönelik yapılan haberler hakkındaki açıklama ise bizzat kendisinden geldi. Vali Masatlı, "Bazı sosyal medya sitelerinde istifa ettiğim haberleri yayınlanmıştır. Haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hatay'ımıza 6 Şubat'tan itibaren olduğu gibi bugün de hizmet etmek için fedakarca görevimin başındayım." diyerek görevine devam ettiğini aktardı. 

MUSTAFA MASATLI'NIN EŞİ

Mustafa Masatlı Esra Masatlı ile evlidir. Çiftin 3 çocuğu bulunmaktadır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ömer 3 hafta önce Şikayet Et
    Sivasın Ulaş ilçesinde beraber Çalışma fırsatı buldum çok düzgün ve karakterli bir idareci olarak tanıdık sayın valimizi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR