Diamond Tema kimdir ve ne mezunu? Aslen nereli? Diamond Tema'nın babası...

İslam ile ilgili provokatif ifadelerinden dolayı hakkında yakalama kararı çıkarılan Diamond Tema'nın hayatı oldukça merak edildi. Babasının oyuncu olduğu konuşulan Diamond Tema'nın biyografisi ve hakkındaki tüm detaylar haberimizde...

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2024 17:30 GÜNCELLEME 01.07.2024 17:30 BİYOGRAFİ
Diamond Tema kimdir ve ne mezunu? Aslen nereli? Diamond Tema'nın babası...
Diamond Tema kimdir ve ne mezunu? Aslen nereli? Diamond Tema'nın babası...

Diamond Tema 1994'te Arnavutluk Cumhuriyeti'nde dünyaya geldi. Gerçek adı Diamant Tema'dır. Aslen Arnavut göçmeni Türk'tür. Şimdilerde 30 yaşındadır. Hem Türk hem de Arnavut vatandaşıdır. Babasının ilk Türk Hollywood oyuncusu Muzaffer Tema olduğu öne sürülse de bu gerçeği yansıtmamaktadır. Babası Bardhyl Tema’dır. 

Bebeklik dönemini Arnavutluk'ta geçiren, çocukluk dönemini Heybeliada'da geçiren Diamond Tema 1996'da Türkiye'ye yerleşti. Eğitimine de burada devam etti. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu. İlerleyen dönemlerde Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümüne başladı ancak tamamlamadı.

Muzaffer Tema

Eskiden dini İslam olmasına, Müslüman bir ailede büyümesine rağmen, herhangi bir dini görüşe bağımlığı olmadığını dile getiren Diamod Tema, düşüncelerinin Agnostik (bilinemezlik) ile Septik (kuçkucu) arasında olduğunu ifade etmektedir. 

 2014'te gittiği askerlik vazifesini Şırnak'ta yaptı (12 ay boyunca). Eğitim hayatının ardından medya sektöründe çalışmaya başladı. Kameraman olarak mesleğe giriş yaptı ve 2 yıl belgesel kameranı olarak çalıştı. 2 yıl yerel bir televizyon kanalında genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. 

Diamond Tema

İstanbul Belediyesi için Osmanlı Tarihini anlatan belgeseller çekti. 2017'de kendi blog sayfasını kurdu ve sosyal medya kanalları üzerinden paylaşımlar yapmaya başladı. 5 yıldan beri YouTube kanalında tarih, felsefe, din ve bilim videoları yayınlamaktadır.

Diamond Tema'nın 2022'de yayınlanan Agnostisizm ve İlahi Tragedya isimli kitabı mevcuttur. İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Arnavutça ve Türkçe bilmektedir. 

Diamond Tema'nın biyografisiDİAMOND TEMA'NIN EŞİ

Diamond Tema'nın eşi Seher Kurt Kara'dır. 

Diamond Tema'nın eşi

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 188 TÜMÜ
  • Kenan 2 ay önce Şikayet Et
    Adam bir proje, oryantalist olarak yetiştirilmiş ve bulanık beyinleri zehirlemek için içimize yerleştirilmiştir belki.. Kesinlikle bu kişiyi yetkililer durdurmalı.. Neden özellikle islamla uğraşıyor, Yahudilik ve Hristiyanlıkla neden uğraşmıyor..?
    Cevapla
  • Unknown 2 ay önce Şikayet Et
    Bro adamin videolarına bakarsan daha önce hem hristiyanlikla hemde başka dinlerlede uğraştığını görürsün. Neden en çok islam çünkü adam türk ve türklerinde çoğu müslüman bu yüzden islamla bir tık daha fazla uğraşıyor ama diğer dinlerlede videoları var ve kendiside diyor bunu zaten
    Cevapla
  • nergiz 10 ay önce Şikayet Et
    Iste alevi ol Ne dinden olursa ol siddet le hicbir sey cozulmez. daha kotu olur. iste bu Aleviler siddet le kullanan Halk . yalan dolan iftira normal onlarda. ben sunni olarak bir sey istemem bu kadar kotulukten Sonra Alevilerden, insanlik Nedir bilmezler.
    Cevapla
  • Unknown 2 ay önce Şikayet Et
    Adam agnostik alevi değil
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazreti Ayşe hakkında bana bir de şöyle bir cevap versin peygamber efendimiz eğer ki Hz Ayşe ile 9 yaşında evlendiyse sahabeler neden sormadılar sahabeler neden 9 yaşında ile evlenmemiş ya Allah'ın Habibi bunun hikmeti nedir diye niye öyle bir hadis yok eski zaman müşrikleri neden bunu koz olarak kullanmamışlar o dönemin hiçbir sahabesinde 9 yaşında evlendiğine dair hiçbir hadis yok
    Cevapla
  • Nisa 7 ay önce Şikayet Et
    o dönemde o yaşlar normal karşılanıyordu. ayrıca hadisler bulunuyor. buhari gibi kaynaklara bakarsan? araştırmayı dene.
    Cevapla
  • ayyıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    mümin isimli kullanıcı sen olayı anlamamıssın. adam da zaten senle aynı dusunuyor.
    Cevapla
  • Mümin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen burada yazarak arayacağına internette arasaydın mutlaka cevabı bulurdun amacın soru sormak değil Peygamber efendimizi aşağılamak ama senin gibiler Resulullah efendimizin ayakkabısının altındaki bir toz parçacığı bile olamaz. çakma Trol.
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs insanlığın beynini bulandıran son derece proje bu çok tehlikeli bu ülkede bunun yeri yoktur hadisleri ve kur'an-ı Kerim'i kendi fikrinve lastik gibi sündürüp kırpıp milleti yanlışa yönlendiriyor
    Cevapla
  • Arifan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim olduğu umurumda bile değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR