İzzet Günay kimdir ve kaç yaşındadır? Babası km? İzzet Günay'ın ilk eşi...

İzzet Günay en sonra hastalık haberi ile gündeme geldikten sonra hayatı ve biyografik bilgileri oldukça merak edildi. Peki İzzet Günay gerçekte kimdir? İşte merak edenler için İzzet Günay'ın hayat hikayesi..

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2024 12:10 GÜNCELLEME 01.07.2024 12:10 BİYOGRAFİ
İzzet Günay kimdir ve kaç yaşındadır? Babası km? İzzet Günay'ın ilk eşi...
İzzet Günay kimdir ve kaç yaşındadır? Babası km? İzzet Günay'ın ilk eşi...

İzzet Günay 21 Ağustos 1934'te İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Şimdilerde 89 yaşındadır. 2 çocuklu bir ailenin evladıdır. Babası Şirket-i Hayriye'de iskele memuru olan Necati Günay'dır. 

Çocukluk dönemini Üsküdar'ın salacak mevkiinde geçiren İzzet Günay, Deniz Kolejindeki ilk öğreniminin ardından Deniz Lisesine başladı. Sonrasında geçiş yaptığı Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. 

Eğitim hayatının ardından İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde işe başladı ve burada teknik ressamlık yaptı. Aynı zaman diliminde diğer yandan da dans hocalığı yaptı.

İzzet Günay

İzzet Günay'ın oyunculuk aşkı liseli yıllarında başlamıştı. Lisede Yeşilay Gençlik Kolu'nda yer alarak tiyatro ile yakından ilgilendi. 1957'de ise bir ilana başvurması neticesinde Dormen Tiyatrosu'na başladı. 

İlk profesyonel tiyatro deneyimini Dormen Tiyatrosu'nda, 'Kara Ağaçlar Altında' oyunu ile yaşadı. Ardından çok sayıda oyunda boy gösteren Günay, ilerleyen dönemlerde ise sahne amiri olarak görev üstlendi. 

Oyunculuk kariyerinin kamera önüne evrilmesi ise çok uzamadı. 1958'de 'Kırık Plak' filmi ile oyunculuğuna farklı ir boyut kazandırdı. Birçok sinema filminde boy gösteren İzzet Günay 1964'te ise Altın Portakal Film Festivalinde 'En iyi erkek oyuncu' ödülünü aldı. 

İzzet Günay'ın biyografisi

Ekonomik olarak istediği düzeye sahip olmayan İzzet Günay, bir dönemde ise sahneye çıktı ve Klasik Türk müziği solistliği yaptı. Ardından oyunculuğa televizyon dizileri ile geri döndü. 

İzzet Günay'ın aynı zamanda antika dükkanı ve madalya ve madalyon koleksiyonu vardır. Koleksiyonculuk ve antika konusunda danışmanlık hizmetleri vermektedir. 

İZZET GÜNAY'IN İLK EŞİ KİM?

İzzet Günay'ın ilk eşi, dönemin Dormen Tiyatrosu Müdüresi (eski oyuncu) Semine Celasun Günay'dır. 1963'te İzmir'de gerçekleşen bu evlilik 1968'de sona erdi.

İzzet Günay'ın ilk eşi

İZZET GÜNAY'IN EŞİ

İzzet Günay 1970'de İpek Umar ile evlendi. Ertesi yıl Ömer (günümüzde börekçilik yapıyor) ismindeki çocuğunu kucağına aldı. 

İzzet Günay'ın eşi

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR