Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir kaç yaşında ve nereli? Kemal Memişoğlu evli mi?

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yaşı, memleketi, hayat hikayesine dair detaylar merak ediliyor. Fahrettin Koca'nın ardından Sağlık Bakanı olduğu söylenen Kemal Memişoğlu'nu, sağlık camiası yakından tanıyor. Peki Memişoğlu kimdir?

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 11:23 GÜNCELLEME 02.07.2024 17:22 BİYOGRAFİ
Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir kaç yaşında ve nereli? Kemal Memişoğlu evli mi?
Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir kaç yaşında ve nereli? Kemal Memişoğlu evli mi?

Uzmanlık alanı genel cerrahi olan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2016’dan beri İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yapıyor. Çok sayıda bilimsel yayını olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu aslen Rizelidir…

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Aslen Rizeli olan Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon’da doğdu.

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren Memişoğlu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 1995’te Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı.

1996-1998 yıllarında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Memişoğlu, 1999-2000 yılları arasında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulundu. 

2000-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yapan Memişoğlu, 2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim oldu. 2008’de Genel Cerrahi Doçenti, 2016’da ise Genel Cerrahi Profesörü olan Memişoğlu, 2007’de Beykent Üniversitesinde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009’da tamamladı. 

2002-2012 yıllarında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Memişoğlu, 2 Kasım 2012’de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı. 

2014 –2016 tarihlerinde aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüten Memişoğlu, 6 Ekim 2016’da İstanbul İl Sağlık Müdürü oldu.

KEMAL MEMİŞOĞLU EVLİ Mİ?

Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

YENİ SAĞLIK BAKANI OLDU

2 Temmuz 2024'te Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Fahrettin Koca'nın yerine yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu oldu. 

KAYNAK : Haber7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Yasemin NOGOYİM 13 saat önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız kamu hastanelerimizde sağlıkçı personeliniz batı ve abd deki doktorlar ile karşılaştırılacak olursa bizdeki çoğunluk sağlık personeli sınıfta kalır. Doktorlara neyim var diye sorsakta cevap vermiyor, sanki birşey sormayalım diye aşırı asabi asık suratlılar, insanlar ile iletişimde sorunları var, bizleri sevmiyorlar. Miami doktorları daha iyiler. Bizde EGOLAR tavan
    Cevapla
  • Hasibe tanlak 18 saat önce Şikayet Et
    Sayın bakanım doktorlarımız hastalarına güler yüzlü davransın zaten hastayız bide orda doktor muane yok ilgi az sekreterler zaten doktorlardan daha da havalı kızıyorlar rica anlamiyo acilyet olsa bekle sıranı diyo çok şeylerle karşılaşıyoruz bunlar maaşlarını alıyorlar neden insanlara kızıp bağırıyorlar sizi şikayet edicem diyolar hemen hiç sorun yokken onlarında bu tavırlarını düzelmesi
    Cevapla
  • Hasibe tanlak 19 saat önce Şikayet Et
    Sayın bakanımız da güzel şeyler 3tane evladı varmış doktorluk yüksek tebrik görevinde başarılar dileriz hayırlı uğurlu olsun bakanımıza
    Cevapla
  • Ahmet Günaydın 1 gün önce Şikayet Et
    Vatanımı za Milletimize Allahım Hayırlı Eylesin Hayırlı Olsun Yeni Bakanımıza Başarılar Temennisinde Bulunuyorum Allah Yardımcısı Olsun.Yeni Yapılmış Olan Hastahanelerimiz Fakülteyi Aratmayacak Kadar Güzel Şaffaf Çalışanları Görevlerini Harfiyen Yerine Getiriyorlar Yanlız Hastahanelerimiz Doktor Sıkıntısı Çekiyor Branşların Biri Var Biri Yok Bu Çok Önemli Vatandaşlarımız Mağdur Oluyor G
    Cevapla
  • Hasan gürel 1 gün önce Şikayet Et
    Tebrik dder başarılarının devamını dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR