Hikâyesiyle yürek dağlayan çiftin 200 bin liralık borcunu ödedi!

Bolu'da hayırsever bir polis memuru, elektriği ve suyu olmayan iki katlı harabe bir köy evinde yaşamak zorunda kalan Şerife ve Şerafettin Konuk çiftinin bankaya olan yaklaşık 200 bin liralık borcunu ödedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2024 17:21 GÜNCELLEME 26.09.2024 17:57 ÜLKE'DE BUGÜN
Hikâyesiyle yürek dağlayan çiftin 200 bin liralık borcunu ödedi!
Hikâyesiyle yürek dağlayan çiftin 200 bin liralık borcunu ödedi!

Şerife ve Şerafettin Konuk çifti, 7 yıl önce maddi zorluklar sebebiyle şehirdeki kiralık evlerinden çıkmak zorunda kalarak, Çobankaya köyü Vayışlar Mahallesi'ndeki ata yadigarı harabe iki katlı harabe köy evine yerleşti. Elektrik ve suyun olmadığı evde yaşamlarını sürdüren çift, hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyordu. Şerafettin Konuk’un oğlunun bankadan çekmiş olduğu kredi nedeniyle maaşına haciz getirilmişti.

Emekli maaşının bir kısmını kullanamayan ve bankaya yaklaşık 200 bin liralık borcu bulunan Konuk'un imdadına hayırsever polis memuru yetişti. Bankaya giderek borcun tamamını ödeyen polis memuru Mustafa Şahin, yaşlı çiftin derdine derman oldu. Yaşlı adamı sürecin başından bu yana yalnız bırakmayan yardımsever iş insanı Mahmut Alan ile Mustafa Şahin bir araya gelerek açıklamada bulundu.

Ayrıca harabe evde yaşayan yaşlı çift, devlet yetkilileri tarafından yaşlı bakımevine yerleştirildi. Yine hayırsever vatandaşların yardımıyla Şerafettin Konuk'un dişleri yapıldı. Çiftin emekli maaşını artık alabileceğini ifade eden Mahmut Alan, yardımı yapan polis memuruna teşekkür etti.

Polis memuru Mustafa Şahin, "Önemli olan hiç tanımadığımız abilerimizin, kardeşlerimizin gönüllerine dokunmak. Bugün de hiç tanımadığımız amcamızı sosyal medyadan gördük. Amcamızın tamamen borcunu kapattık. Tanımadığımız, görmediğimiz bir amcamızın gönlüne dokunduk." dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • neofly34 6 saat önce Şikayet Et
    Allah sizin on müşkülünüzü kaldırsın amin
    Cevapla
  • Hüseyin Bulut 7 saat önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizlerden
    Cevapla
  • Zuhal 8 saat önce Şikayet Et
    Allah bin kere razı olsun rabbim daha çok versin inşallah
    Cevapla
  • Ramazan37 8 saat önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 9 saat önce Şikayet Et
    Rabbim razı olsun polis kardeşimizden bu zamanda Böyle insanları olması sevindiriyor bizleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR