BTB'dan tarıma destek

 Bursa Ticaret Borsası (BTB), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne sıfırın altında 18 dereceye kadar sıcaklıkta numune ürünü muhafaza edebilen "gıda denetim ve numune aracı" bağışladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2015 11:41 GÜNCELLEME 10.10.2015 11:41 TEKNOLOJİ
BTB'dan tarıma destek
BTB'dan tarıma destek

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, gelişen Türkiye'nin dünya standartlarına ayak uydurması için her kurumun emek vermesi gerektiğini belirtti.

Sağlığın  temelinde gıdanın yer aldığına dikkat çeken Matlı, "Bursa büyük bir gıda şehri. Bizim temel görevimiz güvenli gıda tüketme konusunda bir model oluşturma. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze 'Bu araçlarla ilk bizi denetleyin' dedik. Çünkü bizler örnek olmalıyız" dedi. 

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ise birimlerinin tarladan ve çiftlikten sofraya kadar tüm aşamalarda yetkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Asli görevlerimizden bir tanesi de gıda denetimi. Gıda denetiminin en önemli aşaması üretim yerlerinden alınan numunelerin kontrolü. Her gıda aynı sıcaklık derecesinde muhafaza edilmiyor. Saklanma koşulları sıfırın altında 18 dereceden başlıyor, 10-15 dereceye kadar çıkıyor. Biz soğuk tutulması gereken numuneleri alamıyorduk. Bu bakımdan böyle bir araca gerçekten ihtiyacımız vardı. Ben BTB Başkanı Özer Matlı ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum." 

Matlı, toplam 80 bin lira değerindeki aracın anahtarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik'e teslim etti.  

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR