Gebe okuluna Fatih Sultan Mehmet'in ebesinin adı verildi

Çekirge Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Doğumevinde hizmet veren gebe okuluna Fatih Sultan Mehmet'in ebesi Gülbahar Hatun'un adı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2016 14:31 GÜNCELLEME 08.06.2016 14:31 GÜNCEL
Gebe okuluna Fatih Sultan Mehmet'in ebesinin adı verildi
Gebe okuluna Fatih Sultan Mehmet'in ebesinin adı verildi

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, isim Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar Projesi" kapsamında belirlendi.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur, Gülbahar Hatun'un Fatih Sultan Mehmet'in doğumuna yardımcı olan ebesi ve çok değerli bir tarihi isim olduğunu beilrterek, "Burada 20 hafta üstü gebelerimize ve babalara eğitim veriyoruz. Amacımız normal doğumu teşvik ederek sezaryen oranlarını düşürmek. Tarihte binlerce büyük insan şüphesiz bir ebe hatunun eline doğmuştur. Dün olduğu gibi bugün de ebelerimiz sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlarda anne adaylarımızın yanındadır." açıklamasında bulundu.

Gülbahar Hatun'un 1432 yılında 2. Murat'ın eşini ve doğacak evladını emanet ettiği ebe olduğu vurgulayan Sonkur, "Hüma Hatun'un doğumuna yardım etmiş, Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük padişahlarından Fatih Sultan Mehmet, dünyaya gözlerini Gülbahar Hatun'un ellerinde açmıştı. 6 yaşına kadar cihan padişahıyla ilgilenen Gülbahar Hatun Muradiye Külliyesi'nde yatıyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR