UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan:

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Senih Yazgan, Rusya ile ilişkilerde yaşanan gelişmelerle ilgili, "Dönem olarak hasatları başlayan ya da başlayacak ürünler için ihracatın önünün açılacağı beklentileri sektörü umutlandırmıştır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2016 13:29 GÜNCELLEME 01.07.2016 13:29 EKONOMİ
UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan:
UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan:

Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmelerin, yalnızca yaş meyve sektörünü değil, diğer sektörleri de olumlu etkileyeceğini belirtti.

Rusya ile yaşanan krizin, başta narenciye olmak üzere turfanda ürünler üzerinde olumsuz etkilerinin herkesçe bilindiğini söyleyen Yazgan, şunları kaydetti:

"Dönem olarak hasatları başlayan ya da başlayacak ürünler için ise ihracatın önünün açılacağı beklentileri sektörü umutlandırmıştır. Konulan yasakların kısa bir sürede kalkması durumunda, kasım ayından bugüne değin yaşanan, ancak önemli ölçüde etkisi bu dönemde görülecek olumsuzluklar da bir anlamda hissedilmeden atlatılabilecektir. Gelinen nokta, ihracatçılarımızın yanında en önemli tabanımız olan çiftçilerimizi sevindirmiştir."



KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR