Bursa’nın lezzetleri festivalle tanıtılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi 23-25 Eylül tarihleri arasında 'İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali’ düzenleyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 11:33 GÜNCELLEME 21.09.2022 11:33 ÜLKE'DE BUGÜN
Bursa’nın lezzetleri festivalle tanıtılacak
Bursa’nın lezzetleri festivalle tanıtılacak

Bursa Gastronomi Festivali, Bursa’nın gastronomi alanındaki potansiyelini, Türkiye'nin her bir yanından gelecek olan akademisyenler, şefler, kanaat önderleri ve Bursalıların desteğiyle daha da geliştirecek. Festival birçok yarışmaya ev sahipliği yapacak ve bu işe gönül vermiş öğrencilere eğitim fırsatları sunacak. Festival öncesinde olacak Gastronomi Çalıştayı ve festival sırasında düzenlenecek panellerle gıdada sıfır atık, yerel tedarik, gastronomi ekonomisi, eğitim, ticaret ve beslenme konuları masaya yatırılacak. Ulaşımın kolay olması nedeniyle festival Merinos Park’ta düzenlenecek. Lezzet hikayelerinin anlatıldığı söyleşiler, ödül törenleri ve konserler düzenlenecek. Yarışma çadırında, halka ve sektörün profesyonellerine yönelik birçok yarışma yapılacak. Festival süresince belirlenen oyun alanları, parkurlar, çeşitli aktivite ve yarışmalarla çocuklar da keyifli zaman geçirecek. Sanatçı Buray, Şef Danilo Zanna, Şef Hazer Amani, Şef Arda Türkmen, Şef Ömür Akkor, Akademisyen Şef Esat Özata, Sahrap Soysal, Şükran Kaymak ve daha birçok ünlü isim festivalde yer alacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Malzeme ve tarif açısından oldukça zengin bir geleneğe sahip olan Bursa mutfağı, zeytinyağlısından etli yemeklerine, balığından tatlısına kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip. Bursa yemeklerinin namı Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasının yanı sıra yurt dışında dünya mutfağında da yer almaktadır. Lezzetlerimizi ilkini düzenlendiğimiz festivalle daha geniş kitlelere tanıtacağız” dedi.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR