"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü, 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" programı kapsamında Çanakkale'ye gelen öğrenciler, Gelibolu Yarımadası'nda Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bölgeleri gezdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2016 16:20 GÜNCELLEME 08.05.2016 16:33 GÜNCEL
"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"
"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

Rehberler eşliğinde ilk olarak Kilitbahir Kalesi, Namazgah ve Mecidiye tabyaları, Seyit Onbaşı Heykeli ile Şahindere Şehitliği'ni gezen öğrenciler, daha sonra Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir Kalesi, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı'nı ziyaret edip şehit mezarları başında dua etti.

Geziye Mardin'den katılan İzzettin Akbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişik duygu ve düşüncelerle şehitlikleri ziyaret ettiğini söyledi.

Gelibolu Yarımadası'nın "şehitler diyarı" olduğunu belirten Akbay, "Çanakkale denilince tüylerim ürperiyor. Tekrar tekrar bu topraklara gelmek isterim. Şehitlerimiz ve onlar için emek veren annelerimizin ruhları şad olsun.'' dedi.

Denizlili Burak Altıntaş ise bu toprakların anlatılamayacağını, ancak yaşanacağını vurguladı.

Yurdun her karış toprağından insanların bu coğrafyada şehit olduğunu hatırlatan Altıntaş, "Şimdi ülkemizi karıştırmak isteyen hainler, dış odaklar var. İnşallah onların istekleri ters teper." diye konuştu.

Ağrılı Ali Songur da gezinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu toprakları herkesin görmesini istediğini anlatan Songur, "Her bölgeden, özellikle Suriye'den bile bu topraklarda şehit bulunması beni duygulandırdı. Çanakkale kolay kazanılmadı, zor şartlar altında kazanıldı. İnşallah güzel ülkemizde Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı tüm milletlerle beraber ömür boyu hep birlikte yaşarız.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR