Et beni neden çıkar?

Et beninin tanımı şudur: cildin katmanlarında deformasyon sonucu bir yerin daha fazla gelişmesinden kaynaklanan bir durumdur.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2017 12:25 GÜNCELLEME 07.02.2017 15:34 Cilt Bakımı
Et beni neden çıkar?
Et beni neden çıkar?

Sabit kalabildiği gibi büyüme sürekli devam da edebilir.  Genellikle zararsız, şikâyet yapmayan, ezilmedikçe ağrımayan yapılardır. Genelde estetik açısından rahatsız olunur. Benler bazen siğil ile karıştırılabilir, siğillerin üzeri karnabahar gibi pütürlüdür, et benleri ise pütürlü değil düğün yüzeylidir. Bir diğer fark ise siğiller bulaşıcıdır ve yayılabilir. Fakat benler bulaşıcı değildir.

Et benleri genellikle sürtünme alanları ve vücut kıvrımlarında oluşur ancak hemen hemen her bölgede çıkabilir. Yaşlandıkça da ortaya çıkmaya devam eder. Genelde boyun göz kapakları ve koltuk altında çıkar. Ama vücudun her yerinde görülebilir. Sayısı bir tane olabileceği gibi onlarca da olabilir.

ET BENİ NEDEN OLUŞUR?

 Et beni oluşması için çok fazla sebep vardır.  Bunlardan bazılar şunlardır:

-Boğazlı kazak ve dar kravat giyinmeye bağlı boyunda sürtünme yoluyla oluşur.
-Gebelik esnasında oluşur.
-Genetik olarak istemsiz çıkabilir. Şişmanlık, cilt kıvrımlarının sürtünmesi sebebi sonucuyla oluşur.
-Şeker hastalığı yüzünden çıkabilir.
-Önemli olan et beni tedavisi uygulayabilmektir. Bene dokunursan kanserleşir veya “bene dokunma düşüncesi et benleri için de söylenir. Fakat bu anlamsızdır ve hiçbir bilimsel açıklaması yoktur.

Bilinçsizce yapılan tedaviler sağlıklı bir yöntem değildir enfeksiyon riski taşır ve ağrılıdır. Beni ameliyatla alma bir tedavi yöntemidir. Teknolojinin olmadığı kliniklerde ve daha pahalı olduğu için döner sermayeden pay alınan devlet hastanelerinde uygulanır. Çizgi şeklinde iz olduğu için çirkin görünür. Bir diğer et beni tedavisi ise buharlaştırma yöntemidir. Bu yöntem her tür et beninin tedavisinde uygulanabilir hatta tek seansta bir daha oluşmamak üzere kaybolur. Pek fazla iz kalmadığı için hasta tarafından memnun bir yöntemdir. Radyo frekansla et beni tedavisi bir diğer yöntemdir.

ET BENİ BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

 Et beni için bitkisel tedaviler mevcuttur. Örneğin; Kişniş ile ben tedavisi mümkündür. Kişnişi iyice öğütebilirsiniz. Öğüttüğünüz kişnişi çıkan benlerinizin üzerine sürerek masaj yaparak yedire bilirsiniz.

Keten tohumu ile et beni tedavisi ise kahverengi olarak çıkan benleri de yok etmeye yardımcı olur.

Elma sirkesi ile ben tedavisi aynı zamanda sivilcelerin geçmesinde de etkilidir. Elma sirkeli su ile cildinize buhar banyosu yaptırın.

YORUMLAR 1
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    hangiisini kullanacağız ortada hiç bir şey yokken birden çıktı hemde bir sürü
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR