Lekesiz bir cilt için günde 1 kaşık sıvı yağ için!

Baharın gelmesi ve güneşin yüzünü göstermesiyle ruhumuzda ve bedenimizde oluşan yenilenmeyi cildimize de yansıtmanın zamanı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2017 13:10 GÜNCELLEME 15.04.2017 13:10 Cilt Bakımı
Lekesiz bir cilt için günde 1 kaşık sıvı yağ için!
Lekesiz bir cilt için günde 1 kaşık sıvı yağ için!

Kış aylarında soğuk ve kirli havanın yanı sıra, mevsim gereği fazlaca tükettiğimiz yağdan ve karbonhidrattan zengin gıdalar da cildimiz üzerinde olumsuz etkilerini gösteriyor. Soğuk havaya maruz kalıp kuruyan, matlaşan ve cansızlaşan, sivilce ve lekelerle yıpranan cildimizi modern yöntemlerle ışıltılı bir görünüme kavuşturmak günümüzde işten bile değil.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar "Cildimiz vücudumuzun en geniş, aynı zamanda güzelliğin dışa vurulduğu en önemli organımızdır. Her daim genç, lekesiz, pürüzsüz, sağlıklı bir cilt için yapılacak çok şey var. Yaz aylarında güneşten dolayı yapılamayan bazı cilt yenileme işlemleri için de bahar ayları büyük bir fırsat sunuyor" diyor. Dr. Belma Bayraktar, beslenmeden teknolojik dokunuşlara baharda cildi yenilemenin etkili yollarını anlattı; önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

DÜZENLİ, TEMPOLU YÜRÜYÜN

Cilt sağlığı sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanında spor büyük önem taşıyor. Özellikle açık havada yapılan en az 40 dakika süren yürüyüşler hem beden hem de ruh sağlığımız için çok faydalı. Bu yürüyüşler kan dolaşımını hızlandırıp, cildin daha ışıltılı görünmesini sağlıyor. Beden ve ruh sağlığımız iyi olunca bunun yansımasını ciltte de görmemiz mümkün.

SAĞLIKLI VE DOĞAL BESLENİN

Sebze ve meyve vitamin ve antioksidan kaynakları olduğundan aşırıya kaçmadan her gün tüketin. Özellikle cilt sağlığında ve cildin yenilenmesinde faydalı olan C, E, A ve B vitaminlerini doğal yollardan almaya özen gösterin. Dr. Belma Bayraktar, bu besinleri şöyle sıralıyor;

C vitamini : Kolajen yapımında önemli bir yere sahip. Bağ dokusunu ve damar yapısını güçlendiriyor, yara iyleşmesinde fayda sağlıyor. Cildi, yaşlanmaya yol açan serbest radikallere ve güneş hasarına karşı koruyor. Çilek, kuşkonmaz, domates, narenciye, avokado, soğan, ananas ve kuşburnu bol C vitamini içeriyor.

E vitamini : Güçlü bir antioksidan olan E vitamini cildi nemlendiriyor ve güneşin hasarına karşı koruyor. Yaşlanma karşıtı E vitamini, kırışıklıkları azaltırken, yaşlılık lekelerini önlemeye yardım ediyor. Yeşil yapraklı sebzelerde, baklagillerde, fındık, ceviz gibi kabuklu yemişlerde, sıvı yağda ve hububatlarda bolca yer alıyor. Lekesiz ve genç bir cilt için günde 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ya da 50 gram fındık yemenizde fayda var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR