Siyah noktalardan kurtaran maske...

Yağlı ciltler başta olmak üzere, siyah noktalara çözüm herkesin aradığı bir sorun. İşte siyah noktalara çözüm sağlayacak mucize maskeler.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2017 09:48 GÜNCELLEME 17.06.2017 09:50 Cilt Bakımı
Siyah noktalardan kurtaran maske...
Siyah noktalardan kurtaran maske...

Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz siyah noktaların ne kadar sıkıntı yarattığını bilirsiniz. Burun, yanak ve alın bölgesi başta olmak üzere cilt yüzeyinde oluşan siyah noktalar kötü bir görünümün yanı sıra sağlık açısından da sıkıntılar yaratıyor.

Peki, siyah noktalara çözüm sağlayacak bir öneri yok mu? Elbette var. İşte sizin için hazırladığımız ve siyah noktalara kesin çözüm veren maskeler…

Yeterince temizlenmeyen ve daha yağlı bir yapıya sahip ciltlerde meydana gelen siyah noktaların sebebi, yağ gözeneklerinin açık olması. Yani eğer yağ gözeneği hava ile temas ediyorsa oksijenle tepkimeye girer ve siyah nokta oluşur. Kapalı yap gözenekleri ise oksijenle temas etmediği için beyaz olmaktadır.

 

Siyah noktaların zararları nelerdir?
Siyah noktalar öncelikle kötü bir görünüme neden olmakla birlikte sağlıksız bir cilt habercisi olduğu da söylenir. Örnek vermek gerekirse cildinize dikkat edin. Siyah noktaların yoğun olduğu bölgece sivilce de çok olur.

Siyah noktalara neden olan yağ gözenekleri bakterilerin birikmesine neden olur. Biriken bu bakteriler zamanla sivilcelere neden olur.

Bu nedenle siyah noktalar sivilcelerin ilk adımı olarak bilinir ve cilt için oldukça zararlıdır.
 

Siyah noktalar neden olur?
Daha önce de dediğimiz gibi siyah noktalar her cilt tipinde görülse de genellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerin çektiği bir sorundur.
 

Yağ gözeneklerinin birikmesinden kaynaklı var olan siyah noktalar cildin çok temizlenmemesinden dolayı görülebilir.

Dönemsel olarak var olabilir. Regl dönemi, ergenlik, stres, beslenme düzensizliği gibi dönemler siyah noktaların oluşumuna uygun bir ortam hazırlamaktadır.

Siyah noktalar için çözüm önerileri

Siyah noktalara çözüm arıyorsanız piyasada bunlar ile ilgili birçok ürün satılmaktadır. Siyah nokta bantları, özel sabunlar, jeller vs. Ancak bunların hiç birine güvenmiyorsanız ya da doğal yollardan şaşmak istemiyorsanız sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz siyah nokta çözümleri sunuyoruz.

Kil maskesi
Kil maskesinin en büyük özelliği, kilin ciltteki yağ dengesini sağlıyor olmasıdır. Özellikle aşırı yağlı ciltler için önerilmektedir. Pembe, yeşil ya da beyaz hangi kili kullanırsanız kullanın cildinizdeki yağ seviyesini dengeleyeceği için uzun süreli ve düzenli kullanımlarda oldukça işe yarayacaktır.

Malzemeler
*Kil
*Su

Yapılışı
Aktarlarda rahatlıkla bulacağınız kilin içine yavaş yavaş su ekleyin ve bu esne da karıştırın. Macun kıvamına geldiğinde, göz ve dudak çevresi haricinde yüzünüzün geri kalanına uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Daha sonra sürekli kullandığınız nemlendiriciyi sürebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken noktalar
*Kil maskesi cildinizi kuruttuğu için haftada en fazla iki kere yapmalısınız.
*Uygulama esnasında kil yüzünüzde ne kadar çok kalırsa o kadar katılacaktır ve cildinizi o kadar kurutacaktır. Bu nedenle çok kurumasını beklemeden yıkayın.
*Kil maskesi her ne kadar yağı emdiği için tercih edilse de cildin yağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle uygulamadan sonra nemlendirici tahrişi engelleyecektir.
 

Yumurta akı maskesi
Yumurta akının iki önemli etkisi vardır. Bunlardan ilki gözenekleri temizleyip siyah noktalardan kurtulmanızı sağlamak, ikincisi ise cildi sıkılaştırarak ileride siyah nokta oluşumunu engellemek…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR