Veliler karneleri nasıl değerlendirmeli?

Uzmanlar, ailelerin karneye nasıl bakılması gerektiği hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2017 15:22 GÜNCELLEME 17.01.2018 16:25 Çocuk
Veliler karneleri nasıl değerlendirmeli?
Veliler karneleri nasıl değerlendirmeli?

Karne gününe sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler büyük heyecan içerisinde. Kimisi eve mutlu dönecekken kimileri de hayal kırıklığı yaşatacak. Anne ve babalar bu durumda karneleri nasıl incelemeli?

KIYASLAMA YAPMAYIN

Her insanın özel olduğunu ve farklı alanlarda kabiliyetinin olduğunun bilinmesi gerekir. Bunun bilinciyle çocuğunuzu değerlendirin, ondan kapasitesinden fazla başarı beklemeyin.

DAVRANIŞ DEĞERLENDİRMELERİNİ VURGULAYIN

Derslerde alınan notlar sadece not olarak değerlendirilmemeli. Çocuğunuzun zayıf notları olsa dahi davranış notlarını ve okul içerisinde sergilediği olumlu davranışlara karşılık takdir edin.

KONUŞMA TARZINA DİKKAT!

Zayıf not alan çocuğunuza bağırmadan, sakin bir şekilde konuşun. Onu eleştirmektense empati kurarak anlamaya çalışın. Başarısızlığın altındaki etkenleri irdeleyin.

KENDİNİZİ SORGULAYIN

Başarısızlığın nedenini yalnızca çocuğunuzda aramaktan vazgeçin. Kendinizin onu bu eğitim sürecinde ne kadar desteklediğinize bakın.

AŞIRI ÖDÜLDEN KAÇININ

Her şeyde aşırının zararları olduğu gibi ödüllendirirken de aşırıya kaçmaktan uzak durun. Her şeyden önce  çocuk, kendisi ve geleceği için çalışıp başarılı olması gerektiğinin bilincinde olmalı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR